Turun musiikkitalo Fuugan rakentaminen Aurajoen itärannalle alkaa

Musiikkitalo Fuugan allianssin kehitysvaihe on päättynyt ja hanke siirtyy Turun kaupunginvaltuuston maanantaina 21.8. tekemän päätöksen myötä toteutusvaiheeseen.

 

Hartela aloittaa allianssimallilla toteutettavan Fuugan rakentamisen lokakuussa 2023. Musiikkitalon on määrä valmistua koekäyttöjä ja henkilökunnan perehdytystä sekä kalustamista varten keväällä 2026.

Musiikkitalolle asetettiin tilausvaiheessa korkeat laatuvaatimukset.

 

Tavoitteena on arkkitehtuuriltaan ja akustiikaltaan huipputasoinen rakennus, joka houkuttelee Turkuun entistä enemmän myös kansainvälisiä esiintyjiä ja kävijöitä.

 

Hanke on hyvää jatkumoa Hartelan toteuttamille vaativille yhteistoiminnallisille hankkeille Länsi-Suomessa.

 

”On hienoa, että hanke etenee päätöksenteon myötä ja että luottamus on pysynyt vahvana kautta lähes kaksivuotisen kehitysvaiheen. Nyt alkavan toteutusvaiheen aikana yhteistoiminta jatkuu yhtä vahvana. Olen vaikuttunut monissa vaativissa hankkeissa kokemusta keränneestä tiimistä tässä hankkeessa, ja on hienoa nähdä rakentamisen alkavan suunnitellusti", sanoo Hartela Länsi-Suomen aluejohtaja Lauri Piitari. "Allianssimallin vahvuus tuli selkeästi esiin toteutussuunnitteluvaiheessa, kun monialainen allianssiporukka löysi yhdessä innovatiiviset, laadukkaat ja kustannustehokkaat ratkaisut, jotka vastaavat korkeita laatutavoitteita”.

 

Musiikkitalo Fuuga on osa Turun keskustavisiosta juontuvaa kulttuurirannan kehittämistä.

 

"Olemme viime vuosina tehneet isoja ja merkittäviä strategisia kulttuuri-investointeja, joista moni liittyy Aurajoen rantaan rakentuvaan kulttuurirantaan. Musiikkitalo Fuuga on näistä investoinneista suurimpia, ja se jatkaa työtämme, jolla vahvistetaan kulttuurin asemaa ja elinvoimaisuutta Turussa. Musiikkitalo myös tukee yhteisöllisyyttä ja sen on tarkoitus olla kaikkien turkulaisten talo. Siksi pidän tärkeänä, että sieltä löytyy monipuolista tarjontaa ja sisältöjä kaikille", sanoo pormestari Minna Arve.

 

Musiikkitalosta tulee paitsi Turun filharmonisen orkesterin koti myös paikka monen tyyppisille kulttuuritapahtumille. Rakennukseen tulee kaksi salia, akustisen orkesterimusiikin esittämiseen suunniteltu 1300-paikkainen konserttisali ja 300-paikkainen monitoimisali.

Musiikkitaloon on tulossa myös tapahtumien ulkopuolellakin avoinna oleva ravintola sekä kattoterassi ravintoloineen ja puutarhoineen.

Pääsali on suunniteltu orkesterimusiikin esittämisen ehdoilla.

 

Huippuluokan akustiikasta vastaa maailmankuulu akustikko Eckhard Kahle. Orkesterimusiikin esittämisen lisäksi pääsali soveltuu myös muihin käyttötarkoituksiin, kuten sähköisesti vahvistettavan musiikin esittämiseen.

 

Hankkeen tilaaja on Turun kaupunki. Allianssimallilla valmistuvan rakennuksen allianssiryhmittymään kuuluvat Hartelan lisäksi Turun kaupunki, PES-Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy sekä alihankkijoina Laidun-design Oy ja Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymä.

 

Havainnekuva PES-Arkkitehdit

 

Lisätiedot: Lauri Piitari, aluejohtaja, Hartela Länsi-Suomi Oy, 0504655454, lauri.piitari@hartela.fi

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.