Hartela rakentaa TA:lle kerrostalon Tampereen Hervantaan

21.03.2024

Hartela on sopinut asumisoikeuskohteen toteuttamisesta TA-Asumisoikeus Oy:lle. 32 asunnon kerrostalo nousee niin sanotulle Hervannan pohjoisakselin alueelle osoitteeseen Aasianpiha 3.

 

KVR-urakkana toteutettavan hankkeen rakennustyöt ovat juuri lähteneet käyntiin, ja kohde valmistuu kesäkuussa 2025. Rakennukseen tulee kuusi maanpäällistä kerrosta sekä maanalainen kellarikerros ja pysäköintihalli, joka tulee palvelemaan koko pohjoisakselin pysäköintitarpeita. Asuntokoot vaihtelevat kaksioista neliöihin, ja rakennuksen asuinpinta-ala tulee olemaan 2264 m2.

 

”On hienoa päästä jatkamaan Hervannan uuden alueen rakentamista. Alueelle kehittyy upea ja monipuolinen asuinalue ratikkareitin varrelle, tarjoten helpon pääsyn Hervannan laajaan palvelutarjontaan, luontoon sekä työ- ja opiskelupaikkoihin. Alueen ensimmäinen talo on juuri valmistunut ja seuraavat ovat suunnittelupöydällä jo hyvin pitkällä. TA:n asumisoikeusasunnot täydentävät hienosti aluetta, ja on mahtavaa päästä toteuttamaan hanketta tutun kumppanin kanssa.”, sanoo Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Marttila.

 

”Olen iloinen, että pitkään jatkunut yhteistyömme Hartelan kanssa saa jatkoa Aasianpiha 3

-rakennushankeen käynnistyttyä. Kohde täyttää erinomaisesti yhtiömme tavoitteet tarjota kohtuuhintaista asumista hyvällä sijainnilla kulkuyhteyksien, palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Kohteeseemme on tulossa monipuolinen valikoima asumisoikeusasuntoja 51 m2 kaksiosta 83,5 m2 saunallisiin neliöihin. Kohteen markkinointi käynnistyy kevään 2024 aikana. Lisätietoa kohteesta saa markkinoinnin käynnistyessä osoitteesta TA.fi.”, kertoo aluejohtaja Mika Pekkala TA:lta.

 

Talon julkisivuun tullaan toteuttamaan metallinen sanataideteos, joka perustuu Seppo Jokisen Komisario Koskinen -kirjan teksteihin. Teoksen toteuttavat kirjailija Karoliina Suoniemi sekä katutaiteilijat Hennakirsikka Halme ja Maikki Rantala.

 

Hervannan pohjoisakseli on alue Insinöörinkadun ja Hervannan valtaväylän välissä, ja Hartela tulee rakentamaan sen kolmeen kortteliin kaikkiaan 13 asuntokohdetta. Nyt liikkeelle lähteneestä asumisoikeuskohteesta tulee alueen toinen asuinrakennus. Pohjoisakselille on suunniteltu niin omistusasuntoja, ARA-kohteita kuin vapaarahoitteisia vuokratalojakin.

 

Kuva: BST-arkkitehditLisätietoja:

 

Hanna Marttila, toimitusjohtaja
Hartela Pirkanmaa Oy
hanna.marttila@hartela.fi
+35850 340 3176

 

Mika Pekkala, aluejohtaja
TA-Yhtymä Oy / TA-Asumisoikeus Oy
mika.pekkala@ta.fi
+35840 922 2882

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.