Askeleet uuteen kotiin

Ennen kuin aloitamme asuntosuunnitelmien tekemistä arkkitehtien kanssa osallistamme asiakkaita ja kuulemme heidän toiveita ja näkemyksiä siitä, mitä he odottavat sijainnilta ja mitä toiveita ja ajatuksia heillä kohdetta kohtaan on. Asiakaskuuntelulla jo esimarkkinointivaiheessa pidämme huolta, että hankkeen suunnitelmat pohjautuvat aitoihin asiakastoiveisiin.

1. Näin uudiskohteen ostaminen etenee

 

Pohditko uudiskohteen ostamista? Tie uuteen kotiin alkaa tutustumalla uudiskohteen ostamisen eri vaiheisiin. Käymme läpi, miten uudiskohteen ostaminen etenee suunnitteluvaiheesta valmiiseen kotiin. Tervetuloa uuteen kotiin!

 

2. Suunnitteluvaihe

 

Uudiskohteen suunnittelu on alkanut. Kun jätät yhteystietosi, saat ensimmäisten joukossa tietoa hankkeen etenemisestä. Suunnitteluvaiheessa voit vaikuttaa esimerkiksi asunnon pohjaratkaisuun tai taloyhtiön yhteistiloihin.

 

Tutustu alla olevaan Rakennusteollisuus RT ry:n laatimaan ostajan oppaaseen (neljällä kielellä; suomi, englanti, ruotsi, venäjä).

3. Ennakkomarkkinointi 

 

Tervetuloa Hartelan asiakkaaksi! Tee varaus ja ennakkovaraussopimus tulevasta kodistasi. Tässä vaiheessa maksat varausmaksun. Sopimus varaa asunnon sinulle sitovaan kaupantekoon saakka. Mikäli mielesi muuttuu, voit perua varauksen ja me palautamme sinulle varausmaksun.

 

4. Myynti ja rakentamisen aloitus

 

Tervetuloa asuntokaupoille! Asuntokauppalain vaatimat turva-asiakirjat ovat RS-pankin säilytettävänä ja asuntojen myynti voi alkaa. Asunnon velaton kauppahinta muodostuu myyntihinnasta ja lainaosuudesta. Kaupanteossa maksetaan kauppa- eli myyntihinnan ensimmäinen erä, jossa huomioidaan jo maksamasi varausmaksu.

 

Lainaosuuden sekä tontin lunastusosuuden voi maksaa ensimmäisen kerran valmistumisen yhteydessä.

Oston jälkeen pidämme sinut ajan tasalla rakentamisen etenemisestä ja annamme sinulle tietoa esimerkiksi muuttamiseen liittyvistä asioista. Voit myös olla yhteydessä myyntiin, joka auttaa sinua kaikissa asunnon ostoon ja asumiseen liittyvissä kysymyksissä. 

5. Sisustusvalinnat uuteen kotiin

Nyt on se hetki kun pääset valitsemaan sinulle mieleiset materiaalit uuteen kotiisi. Kun ostat asunnon yhtiön rakentamisen alkuvaiheessa, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asuntosi pintamateriaaleihin sekä mahdollisesti tilata lisä- tai muutostöitä valmiiksi mietityistä ja hinnoitelluista vaihtoehdoista. Käy fiilistelemässä Hartela Interior sisustustyylejä täältä

Hartelan asunnon ostajana sinulla on käytössäsi Oma Hartela -palvelu, johon saat rekisteröitymisohjeet kaupanteon jälkeen. Oma Hartelassa saat muun muassa tietoa yhtiön rakentamisen edistymisestä ja muista ajankohtaisista asioista ja voit tehdä materiaalivalinnat uuteen kotiisi.

6. Rakennusvaiheen kokous

 

Tervetuloa osakkeenostajien kokoukseen! Kun kohteen asunnoista on myyty neljäsosa, järjestämme kokouksen, jossa ostajat saavat halutessaan valita hankkeeseen omiksi edustajikseen rakennustyöntarkkailijan sekä tilintarkastajan.

 

7. Muita tapaamisia rakennusvaiheessa

 

Tervetuloa tutustumaan työmaalle! Järjestämme sinulle rakennusvaiheessa mahdollisuuden tulla tutustumaan rakenteilla olevaan kotiisi. Huom. koronatilanteesta johtuen työmaakäynneissä voi olla poikkeuksia.

 

Lisäksi pääset tekemään uuteen kotiisi muuttotarkastuksen. Tarkastuksessa havaitut mahdolliset puutteet korjataan.

 

Kohteen tarkan valmistumispäivän ilmoitamme sinulle Muuttokirjeessä viimeistään kuukautta ennen yhtiön valmistumista.

Hartelan asukkaat muuttoatarkastuksessa

8. Kohteen valmistuminen ja muutto uuteen kotiin

 

Tervetuloa uuteen kotiisi! Avainten luovutus uuteen kotiin tapahtuu ilmoitettuna valmistumispäivänä. Huomioithan, että asuntoosi kohdistuvat maksut on suoritettu ennen muuttopäivää. Suoritettujen maksujen jälkeen saat avaimet uuteen kotiisi! Tutustu miten me Hartelassa opastamme sinua uuden kotisi käyttöönoottoon. Esimerkki Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagiasta.

Tarjoamme myös mahdollisuuden tutustua asuntokohteesi naapureihin esimerkiksi yhteisissä tapahtumissa. 

 

9. Valmiin kohteen kokoukset

 

Kun kohteen valmistumisesta on kulunut noin kolme kuukautta, järjestämme asunnon ostajille hallinnonluovutuskokouksen. Hallinnonluovutuskokouksessa yhtiö siirtyy Hartelalta osakkeenomistajien hallintaan ja heistä valitaan yhtiölle uusi hallitus.

 

10. Kodin vuositarkastus

 


Asunnon vuosikorjauksissa huolehdimme siitä, että saat ajantasaista tietoa korjaustarpeista ja korjausten aikatauluista. Pidämme myös huolta siitä, että korjaukset sujuvat sujuvasti ja mahdollisimman vähän häiriöitä aiheuttaen.

Vuositarkastus pidetään 12–15 kuukauden kuluessa siitä, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennuksen käyttöönotettavaksi. Tarkastuksessa todetut mahdolliset virheet ja puutteet korjataan sovitussa aikataulussa. 

Haluamme, että tunnet olon turvalliseksi ja tervetulleeksi Hartelan kohteissa. Siksi pyrimme huomioimaan sinut kaikissa ostopolun vaiheissa ja tarjoamaan sinulle asiantuntevaa asiakaspalvelua. Kiitos, kun valitset Hartelan kodin! 

Pinjan ja Santerin matka uuteen kotiin

 

Katso kodin ostamisen eri vaiheet ja näe miten helppo polku uuteen kotiisi on!

 

Hartela Pinja ja Santeri Cover video

Jäikö joku vielä mietityttämään?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin kodin oston vaiheista tai ota yhteyttä asuntomyyntiimme!

Usein kysytyt kysymykset

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.