Askeleet uuteen kotiin

1. Näin uudiskohteen ostaminen etenee

 

Pohditko uudiskohteen ostamista? Tie uuteen kotiin alkaa tutustumalla uudiskohteen ostamisen eri vaiheisiin. Käymme läpi, miten uudiskohteen ostaminen etenee suunnitteluvaiheesta valmiiseen kotiin. Tervetuloa uuteen kotiin!

 

2. Suunnitteluvaihe

 

Uudiskohteen suunnittelu on alkanut. Kun jätät yhteystietosi, saat ensimmäisten joukossa tietoa hankkeen etenemisestä.

 

Tutustu alla olevaan Rakennusteollisuus RT ry:n laatimaan ostajan oppaaseen (neljällä kielellä; suomi, englanti, ruotsi, venäjä).

3. Ennakkomarkkinointi 

 

Tervetuloa Hartelan asiakkaaksi! Tee varaus ja ennakkovaraussopimus tulevasta kodistasi. Tässä vaiheessa maksat varausmaksun. Sopimus varaa asunnon sinulle sitovaan kaupantekoon saakka. Mikäli mielesi muuttuu, voit perua varauksen ja me palautamme sinulle varausmaksun.

 

4. Myynti ja rakentamisen aloitus

 

Tervetuloa asuntokaupoille! Asuntokauppalain vaatimat turva-asiakirjat ovat RS-pankin säilytettävänä ja asuntojen myynti voi alkaa. Asunnon velaton kauppahinta muodostuu myyntihinnasta ja lainaosuudesta. Kaupanteossa maksetaan kauppa- eli myyntihinnan ensimmäinen erä, jossa huomioidaan jo maksamasi varausmaksu.

 

Lainaosuuden sekä tontin lunastusosuuden voi maksaa ensimmäisen kerran valmistumisen yhteydessä.

5. Sisustusvalinnat uuteen kotiin

Nyt on se hetki kun pääset valitsemaan sinulle mieleiset materiaalit uuteen kotiisi. Kun ostat asunnon yhtiön rakentamisen alkuvaiheessa, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asuntosi pintamateriaaleihin sekä mahdollisesti tilata lisä- tai muutostöitä valmiiksi mietityistä ja hinnoitelluista vaihtoehdoista. Käy fiilistelemässä Hartela Interior sisustustyylejä täältä

Hartelan asunnon ostajana sinulla on käytössäsi Oma Hartela -palvelu, johon saat rekisteröitymisohjeet kaupanteon jälkeen. Oma Hartelassa saat muun muassa tietoa yhtiön rakentamisen edistymisestä ja muista ajankohtaisista asioista ja voit tehdä materiaalivalinnat uuteen kotiisi.

 

 

6. Rakennusvaiheen kokous

 

Tervetuloa osakkeenostajien kokoukseen! Kun kohteen asunnoista on myyty neljäsosa, järjestämme kokouksen, jossa ostajat saavat halutessaan valita hankkeeseen omiksi edustajikseen rakennustyöntarkkailijan sekä tilintarkastajan.

 

7. Muita tapaamisia rakennusvaiheessa

 

Tervetuloa tutustumaan työmaalle! Järjestämme sinulle rakennusvaiheessa mahdollisuuden tulla tutustumaan rakenteilla olevaan kotiisi. Huom. koronatilanteesta johtuen työmaakäynneissä voi olla poikkeuksia.

 

Lisäksi pääset tekemään uuteen kotiisi muuttotarkastuksen. Tarkastuksessa havaitut mahdolliset puutteet korjataan.

 

Kohteen tarkan valmistumispäivän ilmoitamme sinulle Muuttokirjeessä viimeistään kuukautta ennen yhtiön valmistumista.

Hartelan asukkaat muuttoatarkastuksessa

8. Kohteen valmistuminen ja muutto uuteen kotiin

 

Tervetuloa uuteen kotiisi! Avainten luovutus uuteen kotiin tapahtuu ilmoitettuna valmistumispäivänä. Huomioithan, että asuntoosi kohdistuvat maksut on suoritettu ennen muuttopäivää. Suoritettujen maksujen jälkeen saat avaimet uuteen kotiisi! Tutustu miten me Hartelassa opastamme sinua uuden kotisi käyttöönoottoon. Esimerkki Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pelagiasta.

 

9. Valmiin kohteen kokoukset

 

Kun kohteen valmistumisesta on kulunut noin kolme kuukautta, järjestämme asunnon ostajille hallinnonluovutuskokouksen. Hallinnonluovutuskokouksessa yhtiö siirtyy Hartelalta osakkeenomistajien hallintaan ja heistä valitaan yhtiölle uusi hallitus.

 

10. Kodin vuositarkastus

 

Vuositarkastus pidetään 12–15 kuukauden kuluessa siitä, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennuksen käyttöönotettavaksi. Tarkastuksessa todetut mahdolliset virheet ja puutteet korjataan sovitussa aikataulussa.

Pinjan ja Santerin matka uuteen kotiin

 

Katso kodin ostamisen eri vaiheet ja näe miten helppo polku uuteen kotiisi on!

 

Jäikö joku vielä mietityttämään?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin kodin oston vaiheista tai ota yhteyttä asuntomyyntiimme!

Usein kysytyt kysymykset

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.