Hartela rakentaa toimitilat Terveystalon sairaala- ja lääkärikeskuksen käyttöön Turun Kupittaalle

31.01.2024

Hartela rakentaa Turun Kupittaalle kymmenkerroksisen toimitilakiinteistön, joka tulee kokonaan Terveystalon sairaalan ja lääkärikeskuksen käyttöön. Kyseessä on Terveystalon kautta aikojen suurin toimitilojen uudistushanke. Uusi Terveystalo tarjoaa alueen asukkaille entistä monipuolisempia terveyspalveluita ja nopean pääsyn hoitoon sujuvien liikenneyhteyksien varrella.

 

Terveystalon uusi lippulaivayksikkö Turussa nousee Kupittaalla osoitteeseen Kalevantie 5. Terveystalon on tarkoitus muuttaa uusiin tiloihin kesän 2027 aikana.

 

Kohteen kokonaisala on noin 14 000 m2. Kupittaalle muuttaa suurin osa Terveystalon toiminnoista Turussa, mukaan lukien Humalistonkadun Pulssin lääkärikeskus ja sairaala.

 

”Lounais-Suomi ja Turku ovat Terveystalolle tärkeää aluetta, johon haluamme investoida merkittävästi. On hienoa päästä yhdessä henkilöstömme kanssa rakentamaan uutta Terveystaloa, joka tarjoaa alueen asukkaille entistä monipuolisempia terveyspalveluita ja varmistaa heille jatkossakin nopean pääsyn laadukkaaseen hoitoon”, Lounais-Suomen alueesta vastaava Terveystalon liiketoimintajohtaja Tomi Gustafsson sanoo.

 

Terveystalon sairaalan toteuttaminen on Hartelan neljäs merkittävä sairaalahanke 2020-luvulla. Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteyteen rakennettu Majakkasairaala valmistui lokakuussa 2021, Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoidon yksikkö heinäkuussa 2022 ja viime vuonna rakenteille lähtenyt Salon sairaala tulee valmistumaan vuonna 2027.

 

Toimitilat toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti ja rakennetaan A-energialuokkaan. Osa kiinteistön käyttämästä energiasta saadaan aurinkopaneelijärjestelmästä. Hankkeen tavoitteena on LEED Gold -tason ympäristösertifikaatti.

 

”Lähdemme toteuttamaan Terveystalolle moderneja ja potilastyötä parhaalla mahdollisella tavalla tukevia tiloja. Sairaalahankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa kaiken lähtökohtana on potilas- ja asiakaslähtöisyys. Vuoden kestävän kehitysvaiheen aikana etsitään parhaita mahdollisia toteutusratkaisuja yhdessä loppukäyttäjien kanssa”, sanoo Hartela Länsi-Suomen toimitusjohtaja Lari Mallius.

Lue lisää uutisia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.