Valoisia työpäiviä Rambollin pääkonttorilla

Ramboll Finland Oy:n pääkonttorin keskusaulan katto on 26 metrin korkeudessa ja lasia. Tilaan tulvii luonnonvaloa.

 

— Vaikutelma on avara ja arvokas! Rakennuskokonaisuus on sijoitettu tontille näyttävästi, Hartela Etelä-Suomen projektipäällikkö Miska Sipiläinen sanoo.

 

Keskeinen sijainti Espoon Leppävaarassa oli otollinen toimitilarakennukselle.

 

—Sijainnin lisäksi Ramboll kiinnostui rakennuksen moderneista ja energiatehokkaista ratkaisuista ja kustannustehokkuudesta, Sipiläinen kertoo.

 

Toimistotalokokonaisuuden omistaja on eläkevakuuttaja Keva, ja Ramboll osallistui suunnitteluun sekä tulevana vuokralaisena että suunnittelu- ja konsultointiyrityksenä.

 

— Olemme tehneet Rambollin kanssa yhteistyötä myös aiemmin, ja hyvä yhteistyö sai tässä jatkoa.

 

Tilat ja ratkaisut taipuvat eri käyttötarkoituksiin

 

Toimistotilat on suunniteltu vaihteleviksi siten, että yhteiset työskentelyalueet ja rauhalliseen työskentelyyn soveltuvat tilat vuorottelevat.

 

Pääkonttorissa on kuusi kerrosta, joista ensimmäisessä on aula, pukutilat henkilökunnalle, väestösuoja ja neuvottelu- ja yhteistyötiloja. Kerroksissa 2–5 on monitilatoimistoa, ja ylimmästä kerroksesta löytyvät sauna, kokous- ja neuvottelutilaa ja kolme ilmanvaihdon konehuonetta.

 

— Tila on muuntojoustava, ja siksi sitä on helppoa muokata elinkaaren aikana kevyillä seinäsiirroilla tai päivittämällä pintamateriaaleja, projektipäällikkö Sipiläinen lisää.

 

Tilat voi myös jakaa, jos tulevaisuudessa toimitilaa käyttää monta eri yritystä. Siksi rakennuksessa on esimerkiksi useita porras- ja hissiyhteyksiä.

 

Kohteella korkea ympäristöluokitus

 

Automaatio ohjaa kaikkia rakennuksen taloteknisiä järjestelmiä. Esimerkiksi älykäs valaistuksenohjausjärjestelmä minimoi sähkönkulutusta. Se on myös oppiva ja säätyy sekä päivänvalon että työntekijöiden läsnäolon mukaan.

 

— Helvar ACTIVEAHEAD -järjestelmää ei tässä laajuudessa ole aiemmin toteutettu Suomessa. Järjestelmä valvoo koko ajan, että työpöydällä on optimaalisesti valoa, ja kun päivänvalo riittää, valaistus himmenee, Sipiläinen kertoo.

 

Rakennus lämmitetään kaukolämpö-maalämpö -yhdistelmällä. Aurinkopaneeleja on katolla ja eteläisen julkisivun seinässä noin 200m², ja ne tuottavat osan käyttösähköstä.

 

Ympäristöarvoihin onkin kiinnitetty erityistä huomiota niin suunnittelu- ja toteutusvaiheessa kuin myös takuuajalla rakennuksen valmistuttua.

— Tämä on Suomen ensimmäisiä toimitilarakennuksia, joka on saanut ympäristöluokituksen LEED V4-tason sertifikaatin, Sipiläinen iloitsee.

Ramboll Village

  • Paikkakunta: Espoo
  • Kohteen omistaja: KEVA
  • Vuokralainen: Ramboll Finland Oy
  • Rakennusaika: 04/2017 – 03/2019
  • Hankemuoto: KVR-urakka
  • Laajuus: kerrosala 19 225 kem2, Lisäksi 418-paikkainen parkkihalli, ja maantasalla paikat yli sadalle autolle ja 211 polkupyörälle.
  • Suunnittelu tehty tietomallintamalla.
  • LEED V4 – GOLD - Sertifikaatti
  • Erikoista: Tulevaisuuden talotekniikka, hybridilämmitys, aurinkopaneelit ja laajat viherkattoalueet.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.