K-Market Hiukkavaara varautuu tulevaan

Toteutimme kehittyvään Oulun Hiukkavaaraan K-Marketin yhteistyössä Keskon kanssa. Huomioimme muuntojoustavassa liike- ja toimitilarakentamisessa niin kasvavan asuinalueen tuomat laajenemistarpeet kuin koulun läheisyyden ja sen mukanaan tuomat turvallisuusnäkökohdat.

 

Hiukkavaaran entinen varuskunta-alue on Oulun uusia asuinalueita. Perinteikkään Pohjan prikaatin rakennukset ovat nyttemmin kulttuurikäytössä, ja viime vuosina kaupunginosaan on noussut myös paljon omakoti- ja rivitaloasutusta, hiljan myös kerrostaloja. Uuden alueen asukkaita palvelemaan toteutimme yhteistyössä Keskon kanssa K-Market Hiukkavaaran.

 

“Hiukkavaara on yksi Oulun satelliittikaupunginosista. Se on aluekehityskohteitamme, jota kehitämme yhteistyössä Oulun kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa niin asunto- kuin liike- ja toimitilarakentamisen osalta”, kertoo projektipäällikkö Markku Sahlström Hartela Pohjois-Suomesta.

 

K-Market Hiukkavaara palvelee kasvavaa asuinaluetta

 

K-Market Hiukkavaaran toteutimme yhteistyössä Keskon kanssa. Kortteliin oli jo valmistunut yksi kahdeksankerroksinen asuintalo, ja lisää on tulossa. 236 auton pysäköintihalli palvelee kaikkia korttelin kiinteistöjä.

 

Asukkaat voivat tehdä lähikaupassa kaikki päivittäistavaraostoksensa. Samalla kun piipahtaa kaupassa, voi hakea viikonlopun kunniaksi pitsaa tai poiketa Postin pakettiautomaatilla. Samassa kiinteistössä sijaitsevat parturi-kampaamo ja seurakunnan kerho- ja kokoontumistilat palvelevat myös alueen asukkaita.

 

Muuntojoustavaa toimitilarakentamista

 

“Värikkäät julkisivut erottavat Hiukkavaaran muista asuinalueista, ja myös liikerakennukseen toimme väriä ja valoisuutta. Julkisivussa on puuverhousta, joka kiinnittää sen luonnonläheiseen ympäristöön”, Markku Sahlström kertoo.

 

“Koska Hiukkavaaran alue on kasvava, varauduimme jo kaupan suunnittelu- ja rakennusvaiheessa tuleviin laajentamistarpeisiin. Korttelin liikerakentamisen myötä pienliikkeille syntyy uusia liike- ja toimitiloja, jolloin tarvittaessa kaupalle vapautuu lisää myymälätilaa kasvavaa asiakasmäärää palvelemaan”, Markku Sahlström kertoo.

 

Alueen hienot ulkoilumaastot sieni- ja marjametsineen ja pyöräilyreitteineen sekä läheinen ampumarata tuovat K-Marketille asiakkaita myös Hiukkavaaran ulkopuolelta. Kaupasta on kätevä hakea vaikka eväät luontoretkeä varten.

 

Keskiössä turvallisuus ja kestävyys

 

Viereisessä korttelissa toimivat koulu sekä kirjasto. K-Market Hiukkavaaran ympäristö on viihtyisä ja lapsille turvallinen, sillä kevyen liikenteen väylät kulkevat korttelin läpi etäällä autoliikenteestä. Lisäksi K-Marketin asiakkaat pysäköivät autonsa autohalliin, joka on koko korttelin kiinteistöjen yhteisessä käytössä. Autohallissa on valmiudet toteuttaa sähköautojen latauspisteitä.

 

K-Marketin katolle asennetut aurinkokeräimet tuottavat energiaa kaupan sisällä oleviin jäähdyttimiin. “Paras hyöty aurinkokeräimistä tulee keväästä syksyyn, jolloin viilennyksen tarvekin korostuu”, Markku Sahlström sanoo.

K-Market Hiukkavaara

  • Paikkakunta: Oulu
  • Tilaaja: Kesko Oyj Oulu
  • Rakennusaika: suunnittelutyö alkanut 4/2018, kohde valmistunut 6/2019
  • Hankemuoto: KVR-urakka
  • Laajuus: 1972 brm², 14992 m³
  • Erikoista: Värikkäät julkisivut, suunnittelussa huomioitu päivittäistavarakaupan laajentamismahdollisuus, aurinkokeräimillä tuotetaan sähköä mm. viilennyksen tarpeisiin.

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.