As Oy Rauman Loisto

Ajurinkatu 2 26100 Rauma

Minuutissa kaupoille, Kuudessa minuutissa merelle

Loistokasta elämää Rauman sydämessä

Asunto Oy Rauman Loiston kodit ovat valoisia ja avaria kerrostaloasuntoja.

Loistosta löytyy koteja eri elämäntilanteisiin: alkaen 28 m2 kokoisista yksiöistä, jotka sopivat loistavasti
yksineläjälle aina 96,5 neliöisiin tilaviin perheasuntoihin. Jokaisessa asunnossa on lasitettu tai ranskalainen parveke. Tilavalla, lasitetulla parvekkeella on ihanaa nauttia ulkoilmasta aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Pihakannen puoleisissa 1. krs:n asunnoissa on oma pihaterassi.

Rakennukseen asennetaan huoneistokohtainen viilennysjärjestelmä joten kesälläkin omassa kodissa on miellyttävää olla ja elää. Autohallissa on varauduttu mahdollisuuteen rakentaa sähköautojen latauspisteitä. 

Oman kodin lisäksi Loistossa pääsee viihtymään taloyhtiön yhteistiloista. Kellarikerrokseen rakennetaan asukkaiden yhteinen kuntosali, jossa kuntoilemalla arjen murheet unohtuu. Treenin jälkeen maistuu makoiset löylyt viereisessä saunassa.

Kun mieli halajaa ulkoilmaan, korttelin yhteispiha on paikka missä viihtyä. Parkkihallin päälle rakennetaan pihakansi, josta luodaan monipuolinen viihtymispaikka istutusaltaineen ja oleskelualueineen.
Pihakansi oleskelu- ja leikkialueineen valmistuu myöhemmin toisen yhtiön valmistuttua.

Rauman Loiston kodeissa eläminen on viihtyisää ja huoletonta, maustettuna ripauksella loistokkuutta.

 

Arkkitehdin suunnittelun ajatuksia: 

Ajurinpolun varsi alkaa hahmottua

Ajaton rappaus, kookkaat parvekevyöhykkeet sekä arvokas kivijalkakerroksen olemus luovat identiteetin Kanalin Länsirannan aloituskorttelin arkkitehtuurille.

Asunto Oy Rauman Loiston eri huoneistovariaatiot tarjoavat vaihtoehtoja yksin asujista aina perheellisille. Sisustusarkkitehtuurissa yhdistyvät skandinaavinen selkeälinjaisuus sekä laadukkaat materiaalivalinnat. Lasitettujen parvekkeiden mitoitus mahdollistaa monipuolisen ja yksilöllisen kalustettavuuden, jota maantasokerrosten huoneistojen pihapatiot vielä täydentävät.

Aamupäivän aurinkoon suuntautuvat ulko-oleskelutilat leikkipaikkoineen ovat eriytetty pihan liikennealueesta sijoittamalla ne istutuksin jäsennöidylle kansitasolle. Asumisen ja elämisen tukitilat löytyvät helposti saavutettavissa olevasta kellarikerroksesta, josta löytyvät myös säältä suojatut autopaikoituksen tilat.

Janne Helin
arkkitehti SAFA
Schauman Arkkitehdit Oy