Mäntylä, Oulu

Asioille keskustaan, lenkille tai ladulle – suoraan kotipihasta

Oulun Mäntylä on väljästi rakennettu, pidetty ja arvostettu asuinalue, jossa uusia koteja on tarjolla hyvin harvoin. Omakoti- ja rivitalovoittoinen 80–90-luvuilla rakennettu alue tunnetaan rauhallisuudestaan ja turvallisesta yhteisöllisyydestään.

 

Nimensä mukaisesti Mäntylälle tunnusomaista on ympäristöä hallitseva mäntymetsä. Vaikka ollaan vain 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta, Mäntylän lähiympäristö tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja lenkkeilyyn – koiran kanssa tai ilman.

 

Lintulan ja Hiirosen monipuoliset urheilualueet ulkoilureitteineen, hiihtolatuineen, fitness-puistoineen ja frisbeegolfratoineen ovat aivan naapurissa. Merenrantaan Kempeleenlahdelle on kävelymatka harrastamaan vaikkapa lintujen bongausta tai talvisaikaan pilkkimistä. Läheinen Äimäraution hevosurheilukeskus tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ja raviurheilua hevosten ystäville.

 

Arjen helpotus on, kun päivittäiset tarpeet voit kipaista aivan naapurissa sijaitsevasta uudesta päivittäistavarakaupasta. Täältä löydät myös Postin pakettiautomaatin ja veikkauksen palvelut. Isommat ostokset voi hoitaa Limingantullissa, Kaakkurissa tai Joutsensillan alueella, joihin kaikkiin hurauttaa hetkessä läheiseltä bussipysäkiltä tai pyörällä uutta Mäntylän baanaa pitkin. Sama pätee kaupungin keskustaan. Myös Hiirosen palvelut, muun muassa huoltoasema, Pihlajalinnan sairaala ja Lidl ovat aivan kivenheiton päässä.

Mäntyjen latvoja Oulun mäntylässä

Inhimillisyys, välittäminen, Mäntylä

Toisista ihmisistä välittäminen on ollut kautta historian leimallista Oulun Mäntylän alueelle. Pohjavireen Mäntylän yhteisöllisyydelle on antanut alueen maamerkki, arkkitehtonisesti upea Snellmankoti, joka toimi valmistumisensa jälkeen 1930-luvulla lapsiperheitä palvelevana lastenparantolana.

 

Talvi- ja jatkosodan aikana Snellmankodissa oli sotilassairaalan osasto, jossa hoidettiin haavoittuneita ja vammautuneita. Sotien jälkeen lastenparantolan tiloihin perustettiin tuberkuloosiin sairastuneita lapsia hoitanut Joulumerkkikoti. Nimensä Joulumerkkikoti sai siitä, että sen toimintaa rahoitettiin kirjekuoriin ja postikortteihin liimattavilla joulumerkeillä. Joulumerkkikoti ja sen toiminta näkyy puolestaan Mäntylän katujen nimistössä.

 

Joulumerkkikodin lopettamisen jälkeen Snellmankodissa toimi 25-paikkainen sairaalan lastenosasto. 1970-luvun lopulta rakennuskokonaisuus on ollut Oulun kaupungin omistuksessa ja tarjonnut tilat mm. päiväkodille, koululuokille ja nuorisotoimintaan. Nykyään Snellmankodissa toimii Mäntylä-Snellman päiväkoti esiopetusryhmineen.

 

Snellmankodin luoma ihmisistä välittämisen perintö näkyy Mäntylässä yhteisöllisyytenä ja vireänä kaupunginosakulttuurina. Alueella järjestetään monenlaista toimintaa, kuten kirpputoreja, kaikille avoimia liikuntatapahtumia ja -kerhoja sekä petanquekilpailuja. Myös vapun, uudenvuoden ja muut juhlapäivät voi halutessaan viettää yhdessä muiden mäntyläläisten kanssa.

Asunnot Oulun Mäntylässä

Asunto Oy Oulun Mäntylän Kanervan kodit ovat valmistuneet syyskuussa 2022.

 

Mäntylän Kanervan viisikerroksisen pienkerrostalon kodeissa on tilaa elämälle, ja pohjaratkaisuissa on valinnanvaraa monenlaisiin tarpeisiin. Asunnoissa on muun muassa fiksua väljyyttä ja isot lasitetut parvekkeet, jotka tarjoavat kesäajaksi toisen olohuoneen.

Kolme syytä muuttaa Oulun Mäntylään

Vehreä sijainti vain 10 minuutin päässä Oulun keskustasta

Hyvät ulkoilumahdollisuudet kotiovelta

Palvelut kävelymatkan tai hyvien yhteyksien päässä

Kohde kartalla

 

Kuvat ja videot

Ilmakuva Oulun Mäntylästä
Ilmakuva Oulun Mäntylästä
Oulun mäntylän koirapuisto
Oulun mäntylän koirapuisto
Koira juoksee lelu suussa Oulun Mäntylän koirapuistossa.
Mäntyjen latvoja Oulun mäntylässä
Mäntyjen latvoja Oulun mäntylässä
Metsäpolku Oulun Mäntylässä
Rakennus Oulun Mäntylässä
Oulun Mäntylän Mäntyjen välissä kulkeva tie
Linja-auto Oulun Mäntylän kadulla.
Polkupyöräilijä Oulun Mäntylän vehreällä pyörätiellä.
Leikkipuisto Oulun Mäntylässä.
Alikulkutunneli ja pyöräilijöitä Oulun Mäntylässä.

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Minna Marjeta

Minna Marjeta

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystiedot niin olemme Sinuun yhteydessä

Jätä yhteystiedot

Löydä kotisi

MUUTTOVALMIS
Asunto Oy Oulun Mäntylän Kanerva

Pohjois-Pohjanmaa

Asunto Oy Oulun Mäntylän Kanerva

Valmistunut 9/2022

30 asuntoa

1-3 huonetta

32,0-70,5 m2

Vapaana 6 kotia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.