As Oy Lohjan Hiidensalmen Aava

Sahapiha 10 08100 LOHJA

Vihreiden valintojen Aava

Vihreämpien ja ekologisempien valintojen tekeminen on tänä päivänä kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Hartela haluaa osallistua näiden valintojen tekemiseen, mahdollistaen osaltaan kestävämmän asumisen puitteet.  Hiidensalmen Aavassa löytyy ratkaisuita, jotka tukevat ekologisempaa asumista.

Hiilijalanjälki huomioidaan jo rakennusvaiheessa

Energiankulutus on merkittävä osa rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutuksista. Rakennuksen elinkaaressa energiaa kuluu sen kaikissa vaiheissa aina rakennustyömaan toiminnoista varsinaiseen asumisen aikaiseen energiankulutukseen sähkön sekä tilojen ja käyttöveden lämmityksen muodossa. Hiidensalmen Aavan työmaalla hillitään hiilijalanjälkeä vähentämällä materiaalihukkaa ja kierrättämällä rakennusaikainen jäte tehokkaasti. Rakentamisen aikana käytetään uusiutuvaa, vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Hartela tekee vihreän sähkösopimuksen myös kiinteistösähköstä.

Arjen vihreät ratkaisut

Rakentamisvaiheen lisäksi asumisen aikaisella energiankulutuksella on merkittävä rooli ympäristövaikutusten kannalta. Lämmitysmuotona on kaukolämpö, jonka Lohjan Energianhuolto tuottaa yli 70 prosenttisesti biopolttoaineilla. Älypuhelimella voit seurata omaa käyttöveden kulutustasi. Pienempi lämpimän veden kulutus vähentää myös käyttöveden lämmitysenergian tarvetta. Aavan kiinteät valaisimet ovat LED-valaisimia, jotka ovat energiatehokkaampia perinteisiin hehkulamppuihin tai halogeeneihin verrattuna.

Kestäviä ratkaisuja liikkumiseen

Käyttämällä sähkö- tai hybridiautoa voit vähentää autoilusta koituvia hiilidioksidipäästöjä. Hiidensalmen Aavan omalle autopaikalle on mahdollisuus saada sähköauton latauspiste rakentamisen aikaisena muutostyönä. Autopaikoilla on varaus latauspisteen asentamiseksi myöhemmin.

Hiidensalmen Aavasta on toimivat kevyen liikenteen yhteydet. Pyöräilet tai rullaluistelet kätevästi keskustaan tai vaikkapa uimarannalle.