Valinnanvapaus
yhteisöllisyys
elämyksellisyys

Monitilaympäristön 3 ulottuvuutta

Valinnanvapaus

"Monitilaympäristö tarjoaa sopivan tilan kaikkiin työnteon eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Jotkut tehtävät vaativat edelleen ikiomaa työpistettä tai huonetta, mutta yhä suurempi osa meistä käy toimistolla vain kääntymässä, juoksee palavereista toisiin tai on mukana yhtä aikaa useissa eri projekteissa. Siksi monitilaympäristössä voi itse valita, millaisessa ympäristössä haluaa kulloinkin töitä tehdä: keskittyä vetäytymistilassa, kokoustaa neukkarissa, työskennellä kollegoiden kanssa projektitilassa, puhua puhelua puhelinkopissa… Samalla tilatehokkuus kasvaa, kun työpisteitä on esimerkiksi seitsemän kymmentä työntekijää kohti."

 

Yhteisöllisyys

"Monitilaympäristössä on aina yksi tai muutama kaikille yhteinen tila, jossa ihmiset voivat aivan sattumalta törmätä toisiinsa. Useimmiten ne ovat viihtyisiä loungeja, joissa voi paitsi rentoutua lounaan tai kahvin ääressä myös työskennellä tai pitää palaveria. Yhteisöllisyyttä edistää myös se, että porukka ei ole jakautunut moneen kerrokseen tai osoitteeseen."

 

Elämyksellisyys

"Tilat rakentavat aina yrityksen brändiä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ei ole lainkaan yhdentekevää, millainen vieraan ensivaikutelma on tai kuinka hyvin kokoustilat toimivat. Yhä useampi yritys haluaa jättää muistijäljen, ja siksi elämyksellisyys on tärkeä osa tilojen suunnittelua."