• Logomo on Turun luovan talouden keskus – ja siltä se näyttääkin

Ihminen tarvitsee tilaa olla ihminen

Vanhanaikaisia saati uusia mutta tylsiä toimistoja ei tarvita enää yhtään lisää. Pääkaupunkiseudulla sellaisia ammottaa tyhjillään jopa 1,8 miljoonaa neliömetriä! Miten saada tilat tukemaan yritysten kaipaamaa muutosta, henkilöstön hyvinvointia ja työniloa?

Me ihmiset tarvitsemme inspiroivaa ja innostavaa tilaa kohdataksemme toisiamme sekä lietsoaksemme toisissamme ideoita ja energiaa. Yhteisöllisyydessä piilee suurin voima. Se tekee sekä onnelliseksi että tehokkaaksi.

Hyvä tila sysää meitä spontaaneihin kohtaamisiin. Se rohkaisee käyttäytymään niin kuin kulloinkin hyvältä tuntuu sen sijaan, että istuisimme turtana kopeissamme päivästä toiseen.

Monet yritykset ovat saaneet uutta energiaa arkeensa yksinkertaisesti muuttamalla useasta kerroksesta samaan tasoon. Avotoimisto ei ole itseisarvo, mutta kohtaamiset ovat. Seinät ja portaat vaikuttavat yrityksen henkiseen tilaan ja siihen, kenelle tulee sanottua päivää.

Uusissa tiloissa työnteon malli muuttuu parhaimmillaan tehokkaammaksi ja miellyttävämmäksi. Muutto on aina myös mahdollisuus kokonaisvaltaiseen muutokseen. ”Kun haetaan omaan liiketoimintaan suurta muutosta, pitää löytää paikka, joka tukee sitä”. Näin perusteli eräs viisas asiakkaamme 192-vuotiaan, konservatiivisen yrityksensä muuttoa trendikkääseen Logomoon.

Kun suunnittelet organisaation toiminnan muutosta, kannattaa vakavissaan miettiä, millainen tila tukisi parhaiten yrityksen luonnetta ja miten tila voisi kehittää yrityksen identiteettiä. Hyvillä toimitiloilla on luonne - parhailla on sielu!

Oikein ratkaistuissa kuutioissa äly ja tunne kulkevat käsi kädessä. On oltava tilaa olla yksilö, osa yhteisöä ja yhdessä myös osa yhteiskuntaa. Yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden vapautuneesta yhdistelmästä syntyy yllätyksellisyys, joka pitää intoa yllä. Ihmisen on saatava kukoistaa. Yritysten kannattaa maksaa vain niistä neliöistä, joista se voi olla ylpeä. Tilat kannattaa täyttää sisällöllä, joka tekee onnelliseksi. Missä tahansa tilassa, joka on luotu suurella sydämellä, on tilaa olla ihminen. Sellaisia tiloja on vain yllättävän harvassa.

Milloin olet viimeksi ajatellut, millaiset puitteet tukisivat yrityksesi kaipaamaa muutosta, henkilöstön hyvinvointia ja työniloa. Ajattelu kannattaa erityisesti silloin, kun tunnet sisuksissasi, että yrityksesi olisi aika raivata tilaa rohkeudelle, innolle ja ihmisyydelle.