YLE / Logomo / Turku

Logomon ilmapiiri virkistää

"Vanhaan toimitilaan emme kyenneet luomaan nykyaikaista toimitusta, jossa kaikki olisi kätevästi samassa tilassa"

YLE sai nykyaikaisen toimituksen

Logomon maine, synergiamahdollisuudet ja yhteisö toivat lisäetuja myös Ylelle. Kun ympärillä on paljon tapahtumia, juttuaiheita kävelee vastaan kuin vahingossa.

Ylen toimitus oli ennen keskellä Turkua, näkyvällä paikalla torin laidalla, mutta tilat olivat epäkäytännölliset, sokkeloiset ja kahdessa kerroksessa. Muuton mahdollisti Ylen iso aluetoimintojen uudistus. “Vanhaan toimitilaan emme kyenneet luomaan nykyaikaista toimitusta, jossa kaikki olisi kätevästi samassa tilassa. Logomossa saimme mitä halusimme” Ylen vastaava tuottaja Antti Korhonen kertoo. “Oli hienoa päästä Hartelan kanssa suunnittelemaan tilaa alusta asti. YLE:n tekniset suunnittelijat vaikuttivat paljon, mutta myös meidän toimituksen jengi sai olla mukana” Korhonen kertoo.

Työnteko helpottui ja tehostui huimasti

Tärkeintä Ylelle oli saada ruotsinkielinen ja suomenkielinen toimitus samalle lattialle, jotta tieto kulkisi paremmin. “Ei tarvitse enää soittaa tai kipittää toiseen kerrokseen kiireen keskellä, sellainen helposti kiireessä unohtuu.” Nyt, toimittajien ollessa samassa tilassa, on helppo sopia, että vain toiselta lähtee toimittaja ja materiaaleja voi jakaa. “Ennen minulta kului paljon aikaa koettaessani löytää toimittajaa talosta, nyt tarvitsee vain nousta ylös ja katsoa missä ihmiset ovat.”

Istumalla vierekkäin, myös yhteisten projektien määrä on kasvanut Ylellä huimasti. “Kirjasimme ylös kaikki yhteishankkeet ennen ja jälkeen muuton. Täällä Logomossa meille kertyi jo kuukaudessa paljon enemmän sisäisiä yhteishankkeita kuin puolessa vuodessa vanhassa paikassa. Tehokasta.”

Entinenkin toimitus oli avokonttori, mutta siellä oli 700 hukkaneliötä ja vakiopaikat. Nyt Ylen toimittajille on roolinmukaiset työpisteet tai he menevät sinne missä on vapaata. “Mutta mielellään ihmiset menevät aina samaan paikkaan“ Korhonen toteaa. Eikä se haittaa, valinnanvapaus on tärkeää.

Logomon ilmapiiri virkistää

Logomon maine, synergiamahdollisuudet ja yhteisö toivat lisäetuja myös Ylelle. Kun ympärillä on paljon tapahtumia, juttuaiheita kävelee vastaan kuin vahingossa. “Joskus toimittaja bongaa haastateltavan lounaalta ja tuo toimitukseen. Ilmapiiri on virkistävä ja se tarttuu” Korhonen sanoo tyytyväisenä.