Sunborn Catering Oy / Logomo / Turku

Tiesimme, että Logomon on oltava menestys

Logomossa tulee helposti muistaneeksi, että maailmassa voi tehdä upeita asioita työkseen eikä upea ympäristökään ole pahitteeksi.

Logomo Kitchen on osa Logomon ravintolapalveluita. He vastaavat logomolaisten lounaasta ja tekevät sen ilmeisen hyvin, sillä ihmiset ovat varsin tyytyväisiä monipuoliseen ruokaan. Ravintolan takana on Sunborn Catering Oy, joka on osa turkulaista, perheomisteista Sunborn-konsernia. Logomo Kitchen perustettiin, kun Sunborn Catering -yrityksen operatiivinen johtaja Juha Leinonen tiimeineen keksi, että he voisivat olla oikea toimija hoitamaan Logomon ravintolapalveluita. Niinpä hän otti yhteyttä ja neuvottelut alkoivat. ”Meillä on arkisin lounas ja lauantaisin brunssi, mutta emme ole vain ravintolakumppani vaan järjestämme lisäksi tapahtumia: konsertteja, seminaareja, kokouksia ja isoja illallisia” Leinonen kertoo.

Logomoon oli helppo uskoa

Se, että Logomolla on yksityinen yritys suurimpana omistajana, eli Hartela, auttoi Leinosta uskomaan projektin etenevän. Hän myös huomasi Turussa olevan tilausta Logomolle. ”Vielä kun meille valkeni, että sali on skaalautuva, eli sen kapasiteettia voi kasvattaa tai pienentää ja muutenkin tila elää, niin kyllä tämä vaikutti niin edistykselliseltä, että tämän on pakko olla menestys! Sitä se on ollutkin.” Leinonen kertoo iloisena. Logomolla oli viime vuonna yli 350 000 kävijää, se on enemmän kuin Tampere-talolla, joka on sentään pohjoismaiden suurin kongressi- ja konserttikeskus.

Kaikki on suunniteltu skaalautumaan sulavasti

Ravintolan tilasuunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Hartelan kanssa. Suunnitteluun käytetty aika ja vaiva näkyvät kaikkialla – tila on näyttävä ja toimiva. Sunborn Cateringin oma sisustussuunnittelija sai vapaat kädet luoda tilaan sisustukselliset elementit. Koko suunnitteluporukka osallistui yhdessä Hartelan työmaakokouksiin. Avoimuus ja yhteydenpito ovat avaimia onneen suuria suunnitelmia luodessa. Skaalautuva tila vaati erityisen paljon suunnittelua, sillä kaiken on oltava liikuteltavaa siinä missä Logomon seinienkin. Baari on helppo siirtää vaikka toiselle puolelle Logomoa, koska kalusteet ovat pyörien päällä. Baareja, illallisia ja tapahtumia voi olla samanaikaisesti eri puolilla taloa. Myös Turun Kaupunginteatteri toimii Logomolla ja Sunborn Catering vastaa väliaikatarjoiluista.

Tila sai arvoistaan sisältöä

”Jännittävä talo ja värikkäät toimijat takaavat, ettei samanlaisia päiviä ole. Henkilöstö viihtyy ja oppii uusia asioita koko ajan” Leinonen sanoo. Hän on onnistunut tuomaan kumppaneidensa kanssa merkittävää palvelua merkittävään tilaan. Logomossa tulee helposti muistaneeksi, että maailmassa voi tehdä upeita asioita työkseen eikä upea ympäristökään ole pahitteeksi.