LudoCraft / Vanha makasiini / Oulu

Kasvuyritys Oulusta

Oululainen LudoCraft on vuonna 2006 perustettu pelikehitysyritys, joka tuottaa tietokone- ja mobiilipelejä mm. viihde-, opetus- ja markkinointikäyttöön.

Maailmantalouden viime vuosien ristiaallokoissa LudoCraft on klaarannut mainiosti. Kuuden ensimmäisen toimintavuotensa aikana se on kasvanut mies ja läppäri -pohjalta yli 30 hengen pk-yritykseksi.

LudoCraftin perustaja Tony Manninen on työuransa aikana tehnyt hypyn yliopistomaailmasta pelibisnekseen. Ensimmäiset kymmenen vuotta työelämässä kuluivat tutkijana.

– Akateemisessa maailmassa heräsi kysymys, miksi innovatiivisuutta suorastaan edellyttävässä ympäristössä tehdään töitä harmaimmissa mahdollisissa puitteissa. Ristiriita ympäristön ja sen tarkoituksen välillä oli merkillinen, sanoo Tony.

Kun hän sitten perusti oman yrityksen, oli alusta lähtien selvää, että tilat tehtäisiin ruokkimaan mielikuvitusta ja sitä kautta tehokkuutta.

– Tutkimukset todistavat, että toimitilojen ja työympäristön merkitys työn laadulle, innovaatioille ja ihmisille on todella merkittävä, hän toteaa.

– Mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan raportti vuodelta 2004 käsittelee työympäristön ja työn tuloksellisuuden suhdetta ansiokkaasti.

”Jokainen huone on oma persoonansa, Kuin yksi tiimin jäsen lisää”

Millaista LudoCraftin tiloissa sitten on?

Yritys toimii viihtyisällä paikalla vanhassa makasiinissa Oulujoen rannalla. Samassa talossa on pari muuta yritystä, mm. Hartelan Oulun konttori kuuluu naapureihin.

– Tilamme ovat historiallisesti mielenkiintoisessa talossa, joka on kunnostettu taidolla vanhaa ja uutta yhdistäen. Tässä talossa on särmää ja luonnetta, mikä on meille tärkeä asia, kertoo Tony Manninen.

LudoCraft asettui nykyisiin tiloihinsa vuonna 2009 vanhojen tilojen jäätyä pieniksi. Edeltänyt tarjonnan kartoitus paljasti, että suurin osa toimitiloista oli masentavan tylsiä. Onneksi löytyi Hartelan saneeraama makasiini, joka teki vaikutuksen lämminhenkisyydellään ja sielukkuudellaan.

– Myös yhteistyö Hartelan kanssa oli iloinen yllätys, sanoo Tony.

– Halusimme persoonalliset, omintakeiset toimitilat kohtuuhintaisin keinoin toteutettuina. Hartelassa yllättäviinkin toiveisiimme suhtauduttiin positiivisesti. Niinpä meillä on tiloissamme mm. äänieristetty bändikämppä ja toimistosauna, ehdottoman tärkeitä tiloja molemmat.

 LudoCraftissa työskennellään akustisesti miellyttävässä avotoimistossa, jossa jokainen saa vapaasti etsiä itselleen mieleisen paikan. Ihmiset tarpeineen ovat erilaisia, joten jokainen on löytänyt spottinsa ja muokannut sen mieleisekseen.

 Avotilan lisäksi tarvitaan pienempiä, rauhallisia tiloja esimerkiksi ideointia, puheluita tai asiakaspalavereita varten. Yksi LudoCraftin teemahuoneista on kokonaan rauhoitettu sähköisiltä välineiltä; huoneen hifeintä tekniikkaa on vanha kunnon fläppitaulu. Harmonisessa tilassa istutaan säkkituoleissa.

 – Yksi vieraissamme eniten reaktioita herättävistä tiloistamme on legohuone, jossa on pehmeä tatamilattia ja satoja kiloja legopalikoita.

– Toisaalta, meillä on myös korporaationeukkari, eräänlainen parodia ankeasta neuvotteluhuoneesta. Käytössä sekin toki on.

Viihtyvyys luo tuottavuutta

Miten epätyypilliset tilaratkaisut sitten ovat vaikuttaneet LudoCraftin toimintaan? Onko väki onnellista, tervettä ja tuottavaa?

– Näitä asioita ei ole ihan helppo mitata, mutta olen siinä vilpittömässä käsityksessä, että työntekijämme tulevat mielellään töihin. Ja kasvuyrityshän me olemme, mikä kertoo jotain oleellista työn tuloksellisuudesta, toteaa Tony Manninen.

– Kun flunssa-aalto iskee, se iskee tietysti myös meihin, mutta yleisesti ottaen uskon että henkilöstömme viihtyy. Se ei kuitenkaan tarkoita, että he olisivat täällä aina. Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä pitää ihmiset hyvässä vireessä, ja työnantajana ohjaan ihmisiä pitämään kiinni elämästä työn ulkopuolella.

Mielenkiintoinen fakta on, että LudoCraftin ei ole koskaan tarvinnut varsinaisesti etsiä työntekijöitä. Kun yritys on oma persoonallinen itsensä, löytävät hengenheimolaiset sen luokse viidakkorummun avulla.

– Olemme onnistuneet kokoamaan loistavan ryhmän ihmisiä, kiittää Tony Manninen.

 ”Työpaikalta pitää aina löytyä keskeneräinen palapeli”

Tony Mannisen puheessa vilahtelee mielenkiintoisia käsitteitä kuten tilamagneetti ja innovaatiostimulaattori. Mitä ne ovat?

– Tilamagneettien tehtävänä on saada ihmiset nousemaan työpisteiltään ja liikkumaan riittävästi. Esimerkkinä edullisesta ja helposti toteutettavasta tilamagneetista voi toimia vaikka palapeli, joka vetää puoleensa myös digiajan ihmisiä. Palapeliä kootessa tulee usein ratkottua myös työprojekteihin liittyviä kysymyksiä. Ja vaikkei aina tulisikaan, yhteinen toiminta vahvistaa tiimihenkeä.

Innovaatiostimulaattori puolestaan on väline tai toimintatapa, joka ruokkii uusien ideoiden syntyä ja auttaa niiden havainnollistamisessa. Innovaatiostimulaattori voi olla esimerkiksi huone täynnä legopalikoita, kuten LudoCraftissa.

– Oleellista on, että tila elää koko ajan, ja että muutokset lähtevät yrityksen henkilöstöstä. Olemme LudoCraftissa noudattaneet sellaista ”eikö olisi siistiä jos” -mallia, jossa yksi heittää idean ja joku toinen ottaa vastuulleen sen toteuttamisen. Näin ideoijan vastuu ei kasva liian suureksi.

Monitila-ajattelu sopii kaikille

Puhuttelevat toimitilat on totuttu näkemään mainostoimistojen yksinoikeutena, mutta toisinkin voi olla. Tony Mannisen mukaan mikä tahansa organisaatio voi lähteä kehittämään työympäristöään persoonallisempaan suuntaan. Tarvitaan vain henkilöstön ideoita ja johdon asenne toteuttaa niitä rohkeasti.

– Turhan usein ajatellaan, että kun tila on seissyt tässä 50 vuotta, ihmiset saavat luvan sopeutua siihen, sanoo Tony Manninen.

– Kun henkilöstömenot muodostavat valtaosan yrityksen kuluista, kannattaa varmasti panostaa siihen, että henkilöstö voi toimia tehokkaasti, luovasti ja mukavasti. Tähän tarvitaan sopivat tilat, ja ne eivät sinänsä maksa yhtään enempää kuin sopimattomatkaan.