Hemtex / Porvoon taidetehdas / Porvoo

”Pointsit kotiin Hartelalle!”

Taidetehtaalla myös yrittäjien välinen yhteistyö toimii hyvin, sellaista kaivattaisiin monessa muussakin kauppakeskuksessa.

Hemtex-ketjun Suomen ja Baltian liiketoimintajohtaja Timo Arvonen on tyytyväinen Taidetehtaalle siirtyneen liikkeensä menestykseen. Liike sijaitsi ennen moottoritien varrella suuressa kauppakeskittymässä. ”Pääsimme lähemmäs asiakkaitamme ympäristöön, missä kohderyhmämme liikkuu enemmän ja paremmin” Arvonen kertoo.

Hemtex ilahtui rakennustyön nopeudesta

Taidetehtaalta Hemtex valitsi valmiin liiketilan, jota tuli vain muokata heidän tarpeitaan vastaavaksi. ”Hartela teki kaikki haluamamme muutokset toiveiden mukaan ja hyvässä yhteistyössä” Arvonen sanoo. Hän on varsin tyytyväinen vauhdikkaaseen työtahtiimme: ”Hartelan nopeus oli äärimmäisen esimerkillistä, sellaista johon ei kauppakeskusmaailmassa ole tottunut. Pointsit kotiin Hartelalle” Arvonen sanoo.

Ei mikään tavallinen kauppakeskus

Arvonen kehuu Taidetehdasta toimintaympäristönä: ”Se on hyvä kombinaatio kävelykatua ja kauppakeskusta. Ratkaisu on omalaatuinen, asiakkaat pääsevät nauttimaan raikkaasta ilmasta ja ympäristö on todella viihtyisä, toisin kuin monissa kauppakeskuksissa. Lisäksi Taidetehdas tarjoaa kulttuuria, yhdistelmä on hyvä.”

Taidetehtaan liike on ympäristönsä ja sisustuksensa ansiosta varsin kodikas. Arvonen pitää tilaa myös kustannustehokkaana ja uskoo ettei asiakaskunta ole vielä edes huipussaan. ”Kun maanalaiset pysäköintimahdollisuudet huomataan laajemmin, yhä useammat ihmiset löytävät Taidetehtaan.”

Hyvät naapurit lisäävät asiakasvirtaa

Toimitilan valinnassa Arvonen painottaa näkyvällä paikalla oloa sekä hyvien naapureiden tärkeyttä, sillä siten varmistuvat asiakasvirrat. Taidetehtaalla myös yrittäjien välinen yhteistyö toimii hyvin, sellaista kaivattaisiin monessa muussakin kauppakeskuksessa. Yrittäjät ottavat yhdessä vastuuta omasta näkyvyydestään ja tekevät paljon ristiinmarkkinointia ja yhteismarkkinointia varsinkin tapahtumien yhteydessä. Muutenkin naapureita autetaan aina kun mahdollista. ”Käytämme esimerkiksi naapurikahvilan kakkutarjontaa asiakasilloissa, on tärkeää tukea naapureita” Arvonen sanoo. Hieno ajatus ja konkreettinen ajatuksen jalkautus!