Bright Oy / Logomo / Turku

Black boxissa toimiminen ei käy tylsäksi

Asiakkaan naapurissa on helppo olla

Toteutimme yhdessä Hartelan kanssa tilan, joka on juuri sellainen kuin halusimme.

Bright sijaitsee säännöllisen asiakkaansa, Logomo-salin, kanssa samassa rakennuksessa. Se ei suinkaan ole sattumaa, vaan Bright valittiin salin tekniseksi toimittajaksi jo ennen kuin Logomoa oli edes rakennettu. Bright suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia valo-, ääni-, ja videokalustolla sekä lava- ja tapahtumarakenteilla. Niitä kaikkia salissa tarvitaan, sillä Logomo tuo konsertit ja erilaiset kulttuuritapahtumat osaksi turkulaista elämää.

Tärkeintä on lyhyt vasteaika

Bright tarvitsee lähinnä varastotilaa ja neukkaria. Kalle Miinala kertoo: ”Vasteajan on oltava todella lyhyt. Ei meillä ole Logomo-saliin yksinoikeutta, mutta on se iso etu, kun olemme tässä ihan vieressä. Kun vaihdetaan isosta produktiosta toiseen, joutuu käyttämään paljon aikaa myös suunnitteluun.”

Black boxissa toimiminen ei käy tylsäksi

Logomo-sali on black box, kuten Logomo myös kokonaisuutena. Eli Hartela on luonut muuntautumiskykyiset kuoret. ”Tällä hetkellä siellä tehdään Voice of Finlandia ja salin kaikki lamput ja ripustukset ovat meiltä. Salissa voi tehdä ihan mitä vain. Se on samaan aikaan todella hienoa ja todella haastavaa” Miinala kertoo.

Varastoja saisi halvemmallakin, mutta Logomossa viihdytään

”Toteutimme yhdessä Hartelan kanssa tilan, joka on juuri sellainen kuin halusimme. Talossa on myös joitakin yleisiä tiloja, joita kaikki voivat käyttää: Kitchen, Konttori ja Byrå.”

Brightin toimitilasta varasto vie suurimman osan, mutta pieni käytännöllinen toimisto-osio on suunniteltu Hartelan kanssa osaksi kokonaisuutta.

Logomo ei ole välttämättä kaikkein kustannustehokkain toimitila Brightille, sillä he tarvitsevat lähinnä varastotilaa, jota on paljon tarjolla.”Sali, jossa meitä usein tarvitaan, on täällä ja salissa tarvittava tavara löytyy meiltä aina suoraan hyllystä, joten Logomossa oleminen on taloudellisestikin järkevää. Sitä paitsi viihdymme tosi hyvin” Miinala summaa.

Logomoon on myös helppo kutsua asiakkaita, koska kaikki tietävät paikan, on neuvottelutilaa sekä ravintola ja mahdollisuus tutustua heti saliin, mikäli asiakas pohtii sen vuokraamista. Ei tarvitse sopia montaa palaveria, vaan voi hoitaa kaiken kerralla.

Yhteisöllisyyttä ja synergiaa

Bright tekee paljon yhteistyötä Logomossa sijaitsevan Sunborn Catering -nimisen yrityksen kanssa, sillä tapahtumissa tarvitaan sekä ruokaa että tekniikkaa. Logomossa toimiminen mahdollistaa sen, että asioita voi hoitaa epävirallisesti, törmätessä. ”Logomossa tulee vietettyä toisinaan myös vapaa-aikaa, koska täällä on hyviä konsertteja, messuja ja muita tapahtumia. Lisäksi lyhyt matka kotoa ja laadukas lounas ovat plussaa.” Miinala kiittelee.