Palveleva päivittäistavarakauppa luo arjen sujuvuutta uudelle asuinalueelle

Rakensimme Lahden Vahva-Jussin uudelle asuinalueelle heti aluksi päivittäistavarakaupan. K-Supermarket Hyppyri palvelee 1500 asukkaalle rakentuvaa asuinaluetta ja ohi ajavia työmatkalaisia. 

Vahva-Jussin alue rakentuu Lahden keskustan läheisyyteen, junaradan ja liikenteen solmukohtien äärelle. Usein palvelut ja toimitilarakentaminen tulevat uudella asuinalueella jälkijunassa, mutta Vahva-Jussissa on toisin. K-Supermarket Hyppyri valmistui ensimmäisten rakennusten joukossa marraskuussa 2020. Se palvelee siten alueen asukkaita alusta alkaen, mikä lisää arjen sujuvuutta rakentamisen vielä jatkuessa ympärillä. 

Palveleva lähikauppa helpottaa arkea 

 

“Monen perheen arjen ajankäyttöön tuo varmasti helpotusta se, ettei kauppaan tarvitse lähteä autolla oman asuinalueen ulkopuolelle. Siinä jää monta ylimääräistä lenkkiä tekemättä”, toteaa Hartela Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomas Ruponen. 

K-Supermarket Hyppyri sijoittuu vilkkaan työmatkaliikenteen äärelle, joten asiakaskuntaa kaupalle riittää myös asuinalueen ulkopuolelta. 

Lauhdelämpö talteen energiaa kierrättämällä 

 

Runsaan 2000 neliömetrin kokoinen päivittäistavarakauppa on energian osalta lähes hiilineutraali. K-ryhmän ja Granlundin kehittämä energiankierrätysjärjestelmä yhdistää vähäpäästöisen kylmäjärjestelmän, lämpöpumpun ja energian kierrätykseen tarvittavat talteenottojärjestelmät. Viilennyksen sivutuotteena syntyvä lauhdelämpö tulee käyttöön kiinteistön lämmityksessä. Näin lämmönkulutus pienenee jopa 95 prosentilla. 

Kestävyys on arvo, jonka monet jakavat 

 

Tuomas Ruponen uskoo, että K-Supermarket Hyppyrin kestävän kehityksen esimerkillä on merkitystä alueen asukkaille. “On kiva mennä ruokakauppaan, joka on energiankäytön suhteen lähes hiilineutraali”, hän pohtii. 

Lähellä kotia oleva täyden palvelun kauppa tarkoittaa, että autoa tarvitsee käyttää vähemmän tai sitä ei ehkä tarvitse ollenkaan – onhan Lahden keskusta lähellä ja julkisen liikenteen yhteydet toimivat.  

“Itse olen Hyppyrin avaamisesta lähtien löytänyt sieltä kaiken arjessa tarvittavan. On helppoa, kun ei tarvitse jatkuvasti juosta monessa kaupassa”, Tuomas Ruponen huomauttaa. Myös Hartelassa panostamme kestävyyteen. 

“Omassa toiminnassamme käytämme vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä ja lajittelemme tuotannossa syntyvät jätteet mahdollisimman tarkoin”, Tuomas Ruponen kertoo. 

K-Supermarket Hyppyri

  • Paikkakunta: Lahti 
  • Tilaaja: Kesko Oyj 
  • Rakennusaika: 11.12.2019 – 6.11.2020  
  • Hankemuoto: neuvottelu-urakka 
  • Laajuus: 2471 brm², 16050 m³
  • Erikoista: K-ryhmän ja Granlundin kehittämä uusi energiankierrätysjärjestelmä  

 

 

 

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.