Uusia koteja Kangasalle - As Oy Kangasalan Freesian rakennustyöt alkavat

Kangasalan keskustassa, aivan Kangasala-talon ja Säästökeskuksen naapurissa osoitteessa Torikatu 2, alkaa Asunto Osakeyhtiö Kangasalan Freesian rakennustyöt. Freesia on kolmas osa kokonaisuutta yhdessä As Oy Kurjenpolvi Kangasalan ja As Oy Orkidea Kangasalan kanssa. Valmistuttuaan kulttuuritarjonnan keskiössä oleva alue rakentuu vihdoin valmiiksi.

Freesian rakennustöiden valmistelut alkavat huhtikuun ensimmäisellä viikolla työmaan valmistelevilla töillä. Tällöin Freesian rakennusrungon suojana oleva teltta puretaan ja työmaa-alue aidataan, jotta ympäröivä alue on turvallinen kaupungin asukkaiden liikkua ja elää.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat maanantaina 9.4. Tällöin jatketaan suoraan runkovaiheesta elementtien asennustöillä. Jotta elementit voidaan nostaa turvallisesti, rakennustyömaata joudutaan aitaamaan hieman laajemmalle alueelle. Freesian edustalta Kuohunharjuntien kevyenliikenteenväylä sekä osa Torikadusta otetaan työmaakäyttöön. Freesian arvioitu valmistumisajankohta on alkuvuodesta 2019.

Freesia on nelikerroksinen asuinkerrostalo, jonka ensimmäiseen kerrokseen on haettu rakennuslupaa Ipanala Oy:n yksityistä päiväkotia varten. Päiväkotitilat tulisi omistamaan Suomen Hoivatilat Oyj, ja Ipanala tuottaisi tiloissa päiväkotipalveluita kaupunkilaisille. Päiväkodin rakennuslupa on vielä käsiteltävänä. Kerrostalon 2-4 kerroksissa on asuntoja yhteensä 15 kpl, joista pääosa on kolmioita. Kaikki huoneistot ovat isoja, valoisia ja saunallisia asuntoja. Freesian asunnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota laadukkaisiin materiaaleihin, elämisen vaivattomuuteen sekä turvallisuuteen.

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014