Hartela herättää henkiin Oulun vanhan vesivoimalan

Hartela saneeraa Oulun Myllytullin alueella sijaitsevan vanhan voimalakiinteistön toimitila- ja kulttuurikäyttöön. Vanha Woimala -kehityshanke on myyty Aberdeen Property Fund Finland I Ky:lle. Historiallisessa rakennuksessa on jatkossa upeat toimitilat niin työskentelyä kuin kehittyvää kaupunkikulttuuriakin varten.

Kehityshankkeen taustalla on Hartela-Forum Oy:n voittama Oulun kaupungin järjestämä kilpailu koko alueen kehittämisestä. Voimalarakennuksen lisäksi alueella kunnostetaan muitakin vanhoja rakennuksia sekä rakennetaan uusia rakennuksia mm. asuinkäyttöön.

Kohteen päävuokrasopimukset on solmittu DNA:n kanssa. DNA:lle toteutetaan henkilöstöä inspiroivat, joustavat ja monimuotoiseen työskentelyyn rohkaisevat työtilat. Nykyaikaiset toimitilat koostuvat monimuotoisista mobiilipisteistä kiinteiden työpisteiden rinnalla. Näitä täydentävät erityyppiset neuvotteluhuoneet, puhelinkopit ja viihtyisät taukotilat.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen avataan keväällä 2017 taide- ja tapahtumatila Voimala 1889. Taidelähtöisen, kaikille kaupunkilaisille avoimen tilan toiminnasta vastaa Whatevergroup Oy, joka järjestää noin 250m2:n tilassa näyttelyitä, konsertteja, esityksiä, juhlia ja kokouksia yhteistyössä oululaisten taiteilijoiden ja kulttuuriyhdistysten kanssa. Voimala 1889:n ja Rauhalan väliin valmistuu lisäksi tapahtumatori, joka mahdollistaa mm. erilaisten festivaalien, konserttien ja ulkoilmatapahtumien järjestämisen alueella. Rakennuksesta löytyy vielä yksi 150m2:n vapaa toimitila, jonka vuokraus on parhaillaan käynnissä.

Hartela järjestää ensi vuonna tilassa omaan 75-juhlavuoteensa liittyvää toimintaa, ja yhteistyö Whatevergroupin kanssa on osa juhlavuoden ohjelmaa.

Kulttuurihistoria näkyy rakennuksessa jatkossakin

Kohteella on erittäin pitkä historia. Ensimmäinen vesimylly on perustettu kyseiselle paikalle jo vuonna 1720. Nykyisessä rakennuksessa toiminut vesivoimalaitos valmistui vuonna 1903. Kohteen arkkitehtina oli tuolloin Victor Joachim Sucksdorff.

Hartela kunnostaa kiinteistön oululaista rakennusperintöä ja kulttuurihistoriallista ympäristöä kunnioittaen. Mm. vanha tiilijulkisivu jää alkuperäisen kaltaiseksi. Koko Lasaretinväylän alue kehittyy lähivuosina voimakkaasti uusien asuintalojen ja vanhan voimalakiinteistön kunnostuksen myötä.  Hartela rakentaa voimalan läheisyyteen 112 asuntoa. Kohteista on valmistunut 3 asuintaloa ja viimeisen asuinkohteen rakennustyöt aloitetaan alkuvuodesta 2017.

”Tällaisen historiallisen kiinteistön peruskorjaus on aina erittäin mielenkiintoinen ja tarkkuutta vaativa projekti. Olemme tyytyväisiä, että löysimme kohteen sijoittajaksi Aberdeenin hallinnoiman rahaston, joka ymmärtää kohteen unikin luonteen,” kommentoi kauppaa Hartela-Forum Oy:n toimitusjohtaja Markku Taskinen.

Rahaston Fund Managerin Sanna Puhakainen jatkaa: ”Olemme mielissämme saadessamme sijoittaa tämänkaltaiseen peruskorjaushankkeeseen. On ilo olla vaalimassa vanhaa rakennusperinnettä kohteessa, joka on peruskorjattu täysin nykypäivän tasoon. Hartelan taidonnäyte peruskorjauksessa yhdistettynä kiinteistön vuokrasopimuksiin tarjosi rahastolle erittäin mielenkiintoisen sijoitusmahdollisuuden.”

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Hartela-Forum Oy
Markku Taskinen, toimitusjohtaja +358 (0)50 3431 482 markku.taskinen@hartela.fi

Whatevergroup Oy
Antti Kaarlela, tuottaja, CEO, + 358 40 518 5146, antti@everwhatproductions.com

Aberdeen Asset Management Finland Oy
Sanna Puhakainen, Fund Manager, p. +358 (0)10 3040 338, sanna.puhakainen@aberdeen-asset.com
Jari Pouttu, Assistant Fund Manager +358 (0)10 3040 354 jari.pouttu@aberdeen-asset.com


Hartela-Forum Oy kuuluu kotimaiseen Hartela-konserniin, joka työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 377 miljoonaa euroa. Oulun talousalueella toimivalla Hartela-Forum Oy:llä on tällä hetkellä käynnissä kehityshankkeita mm. Oulun Hiukkavaarassa, Karjasillan Verstaan alueella sekä Lasaretinväylällä. www.hartela.fi

Whatevergroup on kahden oululaisen taiteilijan Antti Kaarlelan ja Antti Kairakarin vuonna 2011 perustama yritys, jonka liiketoiminta muodostuu galleria- ja tapahtumatoiminnasta sekä elokuvatuotannoista.
www.whatevergroup.fi

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014