Lähipalvelukeskus Hertsin peruskivi muurattiin Herttoniemessä

Lähipalvelukeskus Hertsi sai tänään peruskiven Herttoniemessä. Peruskiveen muurattiin mm. päivän sanomalehtien ja Suomessa käytössä olevien kolikkojen lisäksi ote F.E. Sillanpään teoksesta.

Hertsi pyysi kaupunkilaisilta ehdotuksia peruskiveen talletettavasta kirjallisesta teoksesta. Kymmenistä ehdotuksista Herttoniemen kirjaston henkilökunta valitsi kirjailija F.E. Sillanpään tekstin. Sillanpää on paitsi Suomen ainoa kirjallisuuden Nobel-palkinnon saaja, myös asunut Herttoniemessä osoitteessa Ilvestie 4. Sillanpää kirjoittaa teoksessaan ”Ihmiselon ihanuus ja kurjuus” olohuoneesta sekä kuvaa viipyilevästi yhdessäoloa - ja talon rakentamista. Peruskiven muuraustilaisuuteen osallistunut Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki luki katkelman vieraille.

Herttoniemessä on käynnissä monia asuinrakennuskohteita sekä useita täydennysrakentamiseen tähtääviä asemakaavan muutoshankkeita. Hyvät joukkoliikenneyhteydet, erityisesti vilkas metroasema, toimivat Herttoniemen alueen kasvun vetureina. Voimakkaasti kasvava asukasmäärä edellyttää myös palvelujen kasvua.

”Herttoniemeen syntyy uutta kaupunkia, kun alue tiivistyy hyvälle paikalle metroaseman läheisyyteen. Hertsin lähiympäristöön valmistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana asuntoja noin 5 000 uudelle asukkaalle paikkaan, jossa joukkoliikenne sekä yksityiset ja julkiset palvelut ovat helposti saavutettavissa, mikä tekee asukkaiden arjesta sujuvaa”, kertoo kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

”Prisma Hertsi on sijainniltaan helposti saavutettavissa kaikille, liikennevälineestä riippumatta. Uudenaikainen hypermarket sopeutuu kaupunkirakenteeseen ja tukee kestävää kehitystä tuomalla palvelut asukkaiden luo. Prismaan tulee laaja ja hyvä päivittäistavaratarjooma, napakka käyttötavaravalikoima ja verkkokaupan noutopiste”, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen luettelee.

Hertsiin sijoittuvat Prisman lisäksi mm. Helsingin kaupungin kirjasto- ja nuorisopalvelut, Touhula-päiväkoti, Mehiläisen hoivakoti, ravintoloita, kahviloita, liikunta- ja hyvinvointipalveluita sekä erikoisliikkeitä.

Johtaja Timo Rantala Fennia Varainhoito Oy:stä pitää tärkeänä Hertsin palvelujen oikeaa mitoittamista alueen asukkaille ja työntekijöille. ”Sijainti keskeisellä paikalla liikenteen solmukohdassa raideliikenteen varrella on erinomainen. Vaikka pitkään jatkuneen positiivisen sijoitusmarkkinan heilahtelut olisivatkin edessä, kysyntää lähipalveluille tulee aina olemaan julkisen liikenteen solmukohdissa. Teemme alueen pitkän aikavälin kehittämiseksi yhteistyötä useiden sijoittajien kanssa.”

YIT:n Hankekehitys-divisioonan johtaja Timo Lehmus korostaa kaupungin toiminnallisuutta kehityksen keskellä: ”Kaupungin tiivistyessä ja kehittyessä myös palvelutarjonnan on pysyttävä asukkaiden tarpeiden mukana, heitä lähellä. Hertsi on hyvä esimerkki lähipalvelujen saavutettavuuden ja kaupungin toiminnallisuuden paranemisesta.”

Hartelalle Hertsi on erinomainen esimerkki pitkäjänteisestä kiinteistökehittämisestä. ”Alkuperäinen suunnitelma perinteisestä kauppakeskuksesta on jalostunut lähipalvelukeskukseksi, joka vastaa kattavasti asiakkaiden erilaisiin arjen tarpeisiin”, kommentoi hanketta Hartela-konsernin toimitusjohtaja Juha Korkiamäki.

YIT ja Hartela rakentavat Lähipalvelukeskus Hertsin kanssa samalle tontille noin 250 asuntoa, jotka valmistuvat vuonna 2021.

Lisätiedot:

projektijohtaja Heikki K. Hannukkala, Hertsi
p. 040 5515 940, s-posti heikki.hannukkala@yit.fi

johtaja Timo Rantala, Fennia Varainhoito Oy
p. 040 528 7141, s-posti timo.rantala@fennia.fi


Lähipalvelukeskus Hertsi rakentuu Helsingin Herttoniemeen uuden Prisman ja jo olemassa olevan Megahertsi-kauppakeskuksen palveluiden ympärille. Ruokakauppojen ja ravintoloiden lisäksi Hertsiin avataan mm. kirjasto, nuorisotila, päiväkoti sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluita. Hertsi on voimakkaasti kehittyvän Herttoniemen uusi keskusta: asiointi- ja kohtaamispaikka julkisen liikenteen keskipisteessä. Hertsi valmistuu vuonna 2020. Uudet liike- ja palvelutilat omistavat tasaosuuksin Aktia Henkivakuutus Oy, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia ja Yleisradion eläkesäätiö, lainottajana toimii Handelsbanken sekä omistusta hallinnoi ja rakennuttamista johtaa osakkaiden puolesta Fennia Varainhoito Oy. Palveluasumisen tilat omistaa eQ Hoivakiinteistöt -rahasto. Hankkeen toteuttavat tasaosuuksin työyhteenliittymänä YIT ja Hartela.

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014