HSY ja Hartela muuttavat Helsingin Ilmalaan

Rakennusosakeyhtiö Hartela suunnittelee ja kehittää Ilmalan aseman viereen uuden ajan toimistokokonaisuuden. Hankkeen laajuus on yhteensä 22 000 kerrosneliömetriä, ja se koostuu kahdesta toimistorakennuksesta. Hankkeen ensimmäinen vaihe kattaa 12 000 kerrosneliömetriä, ja sen maanrakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2016. Ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Uuden toimistokokonaisuuden pääkäyttäjä on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, joka muuttaa tiloihin vuokralle ensimmäisen vaiheen valmistuttua, vuoden 2017 lopulla. Tiloihin sijoittuu jatkossa myös Hartelan pääkonttori. Kohteen ravintoloitsijana toimii Kanresta Oy.

Hartela ostaa tontin Helsingin kaupungilta. Kiinteistölautakunta on myöntänyt syksyllä 2015 Hartelalle tontin suunnitteluvarauksen.

Saavutettavuus ja ekologisuus ohjaavat suunnittelua

- Kohteessa yhdistyvät keskeinen sijainti ja hyvät julkiset kulkuyhteydet. Lisäksi meille on tärkeää kohteen saavutettavuus pyörällä ja jalan. Tätä tukevat hyvät sosiaalitilat sekä pyöräparkit. Arvostamme erityisesti kohteen tarjoamaa modernia monitilatyöympäristöä ja pohjaratkaisuja, joissa saamme minimoitua eri kerrosten lukumäärän. Voimme lisäksi hyödyntää viereisen Ilmalan vesitornin tiloja osana uusia toimistoja. Päätöstä helpotti myös kohteen energiatehokkuus ja Leed platina -ympäristöluokitus, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heinon mukaan Hartela saa Ilmalassa modernit tilat omalle pääkonttorilleen.  Toimitilakehittäminen on kärsinyt taantumasta, ja nyt näkymät ovat paremmat myös siltä osin. - Uudet tilat toimivat myös inspiraationa ja tulevaisuuden käyntikorttinamme niin henkilökunnallemme kuin asiakkaillemmekin, luonnehtii Heino.

Keski-Pasila kehittyy tällä hetkellä voimakkaasti, ja Helsingin kaupungin tonttiosaston päällikkö Sami Haapanen pitää Ilmalaan nousevaa toimistokokonaisuutta sijainniltaan erinomaisena.
- On hienoa, että Ilmalan alue kehittyy yhdeksi pääkaupunkiseudun johtavista tulevaisuuden toimistosijainneista Keski-Pasilan kupeeseen. Olemme tyytyväisiä, että HSY ja Hartela valitsivat toimipaikakseen Ilmalan.

Rakennusosakeyhtiö Hartela on Hartela-yhtiöt Oy:n tytäryhtiö. Hartela on yksi suurimmista suomalaisista rakennusalan yrityksistä. Vakavarainen, yli 70-vuotias kotimainen perheyhtiö työllistää valtakunnallisesti ja vientitehtävissä yli 1 000 rakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta.

Lisätiedot:

Rakennusosakeyhtiö Hartelan kiinteistöliiketoiminnan johtaja Tapio Rantanen
puh. 050 516 5292

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosaston päällikkö Sami Haapanen
puh. 040 334 14 86

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:n tulosaluejohtaja Tuija Räty
puh. 050 511 1639

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014