Helsingin Ilmalassa muurattiin peruskivi Kiinteistö Oy Ilmalan Asemalle

Uuden toimistokokonaisuuden pääkäyttäjä on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, joka muuttaa tiloihin vuokralle vuoden 2017 lopulla. Tiloihin sijoittuu myös Hartelan pääkonttori sekä Kanresta, joka järjestää talon ravintolapalvelut. Rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2016.

Erittäin pienellä hiilijalanjäljellä varustettu rakennus täyttää valmistuessaan ensimmäisten toimistorakennusten joukossa uudet lähes nollaenergiatason EU-määräykset. Talon suunnittelua ja rakentamista ohjaavat ekologisuus, saavutettavuus ja käyttäjälähtöisyys.

Toimistotalo vastaa energiatavoitteisiin mm. tehokkailla ja kokonaisvaltaisilla teknisillä ratkaisuilla, energiatehokkaalla julkisivulla ja kaukoenergian sekä aurinkosähkön hyödyntämisellä. Ilmalan Aseman E-lukutavoite on lähes 50 % nykyistä rakentamismääräystä tiukempi. LEED Platina -sertifikaatilla tavoitellaan myös korkeinta vihreän rakentamisen laatutasoa.

Lähitulevaisuuden Helsingin Ilmala on nopeasti urbanisoituva yritys- ja mediatoiminnan keskus sekä elävä asuinalue. Hartela on vahvasti mukana alueen kehittämisessä #operaatioilmalan myötä: toteutamme Ilmalaan toimitilakeskittymän sekä valikoiman asuinkohteita. Junamatka Helsingin keskustaan kestää Ilmalasta 6 minuuttia, lentokentälle pääsee 20 minuutissa.

Ilmalan Aseman uuden toimitilatalossa on poikkeuksellisen suuri kerrosala, jolloin suurikin organisaatio voi toimia yhdessä tasossa. Tämä vähentää hukkaneliöitä ja lisää joustavuutta muutostilanteissa. Lisäksi tämä synnyttää kohtaamisia ja tukee työyhteisön rakentumista.

”Ilmala on valinta valveutuneille yrityksille, joille ympäristökysymykset ja henkilöstön hyvinvointi ovat päätöksenteon aitoja ajureita”, summaa Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heino.

Itsekeskeistä kertakäyttökulttuuria kuvaavat turhakkeet peruskiven kapseliin

Hartela kysyi kestävän kehityksen teemalla suomalaisilta, mitä he sijoittaisivat rakennuksen perustuksiin merkkinä jälkipolville omasta ajastamme. Facebook-kilpailuun tuli noin 350 vastausta, joista voittajaksi valittiin helsinkiläisen Kirsi Paldaniuksen perusteltu ehdotus: ”Selfiekeppi, banaanikotelo ja kertakäyttöinen hiilihapotuskorkki. Kertovat hapokkaan tyhjentävästi siitä, mitä nykyihminen arvostaa ja mitä ei.” Idea toteutettiin, ja lisäksi lieriöön on talletettu mm. päivän sanomalehti ja muita peruskiven muuraajien tuomia esineitä.

Ilmalan Asema -toimistotalon omistaa Hansainvest Hanseatische Investment-GmbH. Hankkeen kehittämisestä ja rakentamisesta vastaa Rakennusosakeyhtiö Hartela ja arkkitehtisuunnittelusta Cederqvist & Jäntti Architects. Peruskiven muurauksen suorittivat Helsingin kaupungin, Rakennusosakeyhtiö Hartelan, HSY:n, Hansainvestin ja Kanrestan edustajat.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Marko Heino, Rakennusosakeyhtiö Hartela, p. 040 1589 551
marko.heino@hartela.fi


www.operaatioilmala.fi

Katso tästä livekuvaa työmaalta

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014