Hartela-yhtiöihin kuuluvan oululaisen Hartela-Forum Oy:n rakennuttajapäällikkö Matti Tarkiaisen mukaan Karjasillasta toteutetaan merkittävä asumisen ja täydennysrakentamisen alue yhteistyössä oululaisten yritysten kanssa. Alueen kehitystyön keskeisenä tavoitteena on soveltaa ja pilotoida rakennusalan ja ICT-teknologian uusia tuotteita ja palveluita. Uuden yhteistyöfoorumin kautta pääsemme kehittämään asumisen palveluita ja tulevaisuuden energiaratkaisuja uudella tapaa kaavaprosessin alusta lähtien. Lähtökohdat alueen kehittämiselle ovat erinomaiset, sillä alue on laaja, kaavoittamaton ja sijaitsee keskustan läheisyydessä.

Hartela-yhtiöt Oy:n kehitysjohtaja Tero Vanhasen mukaan kilpailuehdotus vastaa unelmaan asumisesta ja asioinnista omaehtoista yhteisöllisyyttä tukevassa ja lämminhenkisessä aluekeskuksessa. Tähän tarinaan kuuluu myös näkymättömän teknologian hyödyntäminen ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ehdotuksemme tarjoaa alueen käyttäjille valoa, luontoa, avaria näkymiä ja aktivoivaa miljöötä. Taustalla ideaalissamme on Karjasillan henki, jota on jalostettu laajassa yhteiskehittelyssä yrittäjyyttä ja asiakaslähtöisyyttä korostaen. Alueen sykkivänä sydämenä on puhtibulevardi, jonka suonet tuovat elinvoimaa koko alueen sujuvaan arkeen, harrastuksiin, juhliin ja yrittämiseen. Hyvinvointiraitti on viritetty elämyksellistä asumista, kävelyä, leikkiä ja pyöräilyä silmällä pitäen. Koulun tilat on jalostettu tukemaan aktivoivaa toimintaa.  

Asuntopaletti kattaa kaiken design-yksiöistä räätälöitäviin perheasuntoihin. Uusien asukkaiden iloksi olemme kehittämässä entistä yksilöllisemmille kuluttajille useita uusia asumisen konsepteja, joista esimakuna ehdotuksessamme on vapaasti muuntojoustava kerrostalokonsepti ”Justiina”. Elämykselliset polut houkuttelevat elämään autottomasti. Kilpailuehdotuksen laadinnassa sovellettiin uudentyyppistä yhteiskehittelyä ja visionääristä verkostojohtamista.


Ehdotus on laadittu Hartelan johdolla yritysverkoston kanssa: 
TA-yhtiöt Oy, PSOAS, 9Solutions Oy, Lappset Oy, Oulun Energia Oy, Oulun Pyrintö Ry, CubiCasaOy, Oulun yliopisto, Caritas Oy, Optiplan Oy, Hubconcepts Oy, Parkettiliike Säkkinen Oy, TEM, Sito Oy, Energiatutka Oy, Sweco Finnmap Consulting Oy, VSU Oy, Valopaa Oy, Filosofian Akatemia Oy, TTY, BaseN Oy, Fluente Oy, Fantasiarakenne Oy, Jukka Takalo, Anvia Security Oy, Arkkitehtitoimisto Järvinen & Kuorelahti Oy

 

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014