Kesko ja Hartela aloittavat Tesoman liikekeskuksen rakentamisen

Kesko käynnistää Tesomalle uuden liikekeskuksen rakennustyöt. Hartela Oy toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana. Rakennustyöt käynnistyvät heti. Hankkeen ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on noin 20 M€ ja kokonaislaajuus noin 16.400 neliötä. Liikkeet ja tilat avautuvat asiakkaille talvella 2017-2018.

Tesoman liikekeskukseen tulee sekä julkisia että kaupallisia palveluita.  Tampereen kaupunki sijoittaa liikekeskukseen tilat Tesoman hyvinvointikeskukselle, johon tulevat kirjasto, terveysasema, hammashoito, hyvinvointineuvola ja matalan kynnyksen palvelut. K-supermarket Länsiportti siirtyy liikekeskuksen uusiin tiloihin. Nykyinen liikekiinteistö ja kauppa ovat kuitenkin auki koko rakennustyön ajan.  Lisäksi liikekeskukseen tulee useita pienempiä liiketiloja, joihin sijoittuu ravintoloita ja kahviloita sekä muita lähipalvelutyyppisiä liikkeitä Tesoman tarpeisiin.

”Strategiamme mukaisesti haluamme olla kehittämässä entistäkin parempia lähipalveluita Tesoman ja koko läntisen kaupungin alueelle. Olen iloinen, että tämän pitkän hankkeen rakennustyöt on saatu nyt vihdoin käynnistettyä”, sanoo Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen.

Hartelan aluejohtaja Antti Marttila on erittäin tyytyväinen hankkeen käynnistymiseen Keskon kanssa. ”Hanke on Hartelalle merkittävä ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Kesko on valinnut meidät yhteistyökumppaniksi.  Rakennustyömaalla tulee työskentelemään parhaimmillaan noin 120 ammattilaista. Koska projektin aikataulu ja rakennettavan tontin ahtaus asettavat haasteita, on meillä hankkeeseen kiinnitettynä erittäin kokenut projektinjohto”, kertoo Hartela Oy:n aluejohtaja Antti Marttila.

Tesomalla on jo toteutettu vanhan liikekeskuksen purkutöitä. Tesoman liikekeskuksen rakennustyöt alkavat näkyä Tesomalla heti kesäkuussa. Hartela tiedottaa paikallisesti mm. pysäköintijärjestelyiden ja kulkureittien osalta rakentamisen edistymisen aiheuttamista tilapäisistä muutoksista alueella. Nykyinen K-supermarket Länsiportti palvelee koko hankkeen ajan normaalisti ja Keskon suunnittelee rakennuksen saneeraamista liiketiloiksi uudisrakennusosan valmistumisen jälkeen.

Lisätiedot:

Kesko Oyj, aluejohtaja Jari Alanen, p. 010 532 5300

Hartela Oy, aluejohtaja Antti Marttila, p. 050 533 0308

Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin. Rakennamme asuntoja ja toimitiloja sekä kehitämme kiinteistöjä ja alueita. Suomalainen perheyhtiö työllistää noin 650 rakentamisen ammattilaista. Turun ja Tampereen seudulla sekä Satakunnassa ja Länsi-Uudellamaalla toimiva Hartela Oy on osa Hartela-konsernia.
www.hartela.fi

Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavara-, rauta- ja erikois- sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto oli 8,7 miljardia euroa vuonna 2015 ja henkilökuntaa oli lähes 20 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 500 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.
www.kesko.fi

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014