Espoon Keilaniemi on vuosikymmenten ajan tunnettu toimistotorneistaan ja suuryritysten pääkonttoreista. Alueen kehittäminen ja elinvoimaisena pitäminen on ollut etenkin Espoon kaupungin kiinnostuksen kohteena ja Länsimetron toteutumisen myötä alueen käytön monipuolistamisen edellytykset ovatkin nyt merkittävästi paranemassa.

Suomalainen rakennusalan perheyhtiö Hartela on myös jo pitkään tutkinut mahdollisuuksia Keilaniemen toiminnallisuuden kehittämiseen. Kumppaneiksi hankkeeseen ovat tulleet niin ikään kotimaiset Ilmarinen ja SATO. Tavoitteena hankkeessa on luoda edellytykset Keilaniemen aseman vahvistumiselle metropolialueen liike-elämän solmukohtana sekä uutena ominaisuutena luoda ainutlaatuiset puitteet asumiselle ja kaupallisille palveluille tämän business-keskuksen sykkeessä.

Hankkeen rahoittajana toimiva Ilmarinen, rahoittajana ja asuntorakennuttajana toimiva SATO sekä Hartela ovat laatineet suunnitelman, jossa nykyistä toimistorakennuskantaa asuinkäyttöön konvertoimalla, uuden ympäristöystävällisen ja joustavan toimistotornin, Keilaranta Towerin, kahden rakennettavan asuintornin sekä laajan palvelutarjonnan myötä Keilaniemestä muodostuu ainutlaatuinen keskus.

-Hanke on hyvä osoitus siitä, miten elinkaarensa päähän tulleelle toimistokiinteistölle annetaan uusi elämä. Ilmarinen tuo rakennukseen palveluita, joita alueen tulevat asukkaat tarvitsevat, sanoo Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen.

Keskeisessä roolissa suunnitelman toteutumisessa on suomalainen energiayhtiö Fortum, joka suunnitelman toteutuessa myy nykyisen pääkonttorinsa ja siirtää toimintonsa uuteen, Ilmarisen rakennuttamaan Keilaranta Toweriin. Hartela vastaa kaikkien uudisrakennus- ja konversiokohteiden toteutuksesta ja yhdessä SATOn kanssa kehittää puitteet asumiselle Keilaniemessä.

-SATO tutkii aktiivisesti kaikkia mahdollisuuksia asuntotarjonnan lisäämiseksi pääkaupunkiseudulle. Paitsi kestävän kehityksen periaatteita olemassa olevien rakennusten käyttötarkoituksen muutokset tarjoavat puitteet persoonallisille asunnoille, joita asiakkaamme yhä enemmän odottavat, toteaa Liiketoimintajohtaja Pasi Suutari SATOsta.

Aikaa projektin loppuunsaattamiseen kuluu 7-8 vuotta riippuen asuntokaupan suhdanteista. Hankkeen ajankohtaa yhteistyökumppanit luonnehtivat yleisen suvantovaiheen johdosta suotuisaksi.

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Varatoimitusjohtaja Kimmo Aspholm, Hartela, p. 010 561 3334
Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, Ilmarinen, p. 050 366 7501
Ville Laurila, vuokrauspäällikkö, Ilmarinen, p. 040 501 0040
Liiketoimintajohtaja Pasi Suutari, Sato Oyj, p. 020 134 4008

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014