Hartela-konsernin liiketulos nousi voitolliseksi

Vuonna 2015 Hartela-konsernin liiketulos nousi 5,2 miljoonaan euroon. Liikevaihto oli 367 miljoonaa euroa, missä oli kasvua edellisvuodesta noin 33 %. Konsernin korolliset velat vähenivät noin 30 % ja ennestään hyvä omavaraisuusaste nousi noin 40 prosenttiin.

Suomen heikko taloustilanne heijastui vuonna 2015 kuluttajien luottamukseen sekä asuntojen kuluttajakauppaan. RT:n mukaan rakennusalan yleinen kasvu oli vaatimaton 0,2 %. Toisaalta alhainen korkotaso sekä osakemarkkinoiden volatiliteetti ajoivat sijoituksia kiinteistöihin ja asuntoihin, joten sijoittajamarkkinat kehittyivät positiivisesti. Vuoden 2015 aikana Hartela-konsernissa valmistui noin 1 100 asuntoa, joista lähes 700 oman hankekehityksen tuloksena. Asuntokohteiden lisäksi valmistui 20 toimitila- ja muuta kohdetta.

- Hartela on taloudellisesti ja toiminnallisesti käännekohdassa. Henkilöstö on sitoutunut muutokseen ja haemme kumppaneidemme kanssa aktiivisesti uusia alueita ja kohteita niin asunto- kuin toimitilarakentamisessakin, sanoo Hartela-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Korkiamäki.

Hartelan suurin kasvu tapahtuu tällä hetkellä Tampereen seudulla ja Länsi-Uudellamaalla. Pääkaupunkiseudulla voitokkaiden tontinluovutuskilpailujen myötä käynnistymässä ovat Myyrmäen keskustan, Sompasaaren, Finnoon sekä Pasilan Eteläisen postipuiston alueen kehittäminen. Oulussa Hartelan suunnitelma voitti Karjasillan vanhan koulun alueen kehittämiskilpailun. Turun talousalueella Hartela on perinteisesti erityisen vahva ARA-rakentaja. Isoissa aluekehityshankkeissa Hartela toimii kumppanuusperiaatteella niin kaupunkien, asukkaiden kuin rakennuttajienkin kanssa.

Konsernirakenne tukee muutosta

Konsernirakennetta muutettiin tukemaan strategista keskittymistä ydinliiketoimintaan: talonrakentamiseen sekä asunto- ja kiinteistökehittämiseen. Osana uudistusta Hartela myi KJ-Kiinteistöjohdon Realia Group Oy:lle sekä kalustokeskukset Ramirent Oy:lle. Enemmistö SAIPU Oy:stä myytiin ja konsernin yhden kolmasosan omistuksen myötä SAIPU siirtyi konsernin osakkuusyhtiöksi. Ydinliiketoimintaa tukemaan emoyhtiöön palkattiin lakiasiainjohtaja sekä viestintä- ja markkinointijohtaja.

Hartela viettää 75-vuotisjuhliaan rinta rinnan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kanssa. Uuden pääkonttorin rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2016 Helsingin Ilmalassa. Aivan Ilmalan aseman kupeeseen rakennettava kiinteistö tavoittelee lähes nollaenergiatasoa, ja sen E-luku on lähes 50 % parempi kuin rakennusmääräykset edellyttävät. Tilojen pääkäyttäjäksi tulee Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin. Rakennamme asuntoja ja toimitiloja sekä kehitämme kiinteistöjä ja alueita. Suomalainen perheyhtiö työllistää noin 650 rakentamisen ammattilaista. Konserniin kuuluvat Turun ja Tampereen seudulla sekä Satakunnassa ja Länsi-Uudellamaalla toimiva Hartela Oy, pääkaupunkiseudulla ja ympäristökunnissa sekä Lahdessa toimiva Rakennusosakeyhtiö Hartela sekä Oulun talousalueella toimiva Hartela-Forum Oy. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Tutustu koko vuosikertomukseemme 2015: http://vuosikertomus2015.hartela.fi

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Juha Korkiamäki
toimitusjohtaja, Hartela-yhtiöt Oy
puh. 010 561 3330
juha.korkiamaki@hartela.fi

Marja Vest
viestintä- ja markkinointijohtaja, Hartela-yhtiöt Oy
puh. 010 561 3220
marja.vest@hartela.fi

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014