Hartela ja Hansainvest allekirjoittivat kaupan Ilmalan toimistoprojektista

Kiinteistö Oy Ilmalan Aseman pääkäyttäjät ovat HSY ja Hartela

Rakennusosakeyhtiö Hartela on sopinut HANSAINVEST Hanseatische Investment-GmbH:n kanssa toimistokiinteistö Kiinteistö Oy Ilmalan Aseman myymisestä Hansainvestin rahastolle. Kohde on rakenteilla, ja se valmistuu vuoden 2017 lopussa. Kohteen vuokrattava ala on laajuudeltaan 11 600 m2 ja kauppahinta noin 50 miljoonaa euroa.

Hartelan kehittämän ja rakentaman kohteen päävuokralaisiksi tulevat Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY ja Hartela, joka muuttaa uuteen rakennukseen myös pääkonttorinsa ja asuntomyyntinsä.

Kohde on suunniteltu täyttämään tulevaisuuden lähes nollaenergiatasovaatimukset (NZEB) ja se sertifioidaan LEED-järjestelmään, tavoitteena järjestelmän platinataso. Toimiston suunnittelussa on korostettu ekologisuuden lisäksi hyvää saavutettavuutta julkisilla kulkuneuvoilla, kävellen ja pyörällä.

KOy Ilmalan Asema sijaitsee aivan Ilmalan rautatieaseman vieressä, jolta on vain 6 minuutin yhteys keskustaan ja 20 min yhteys lentokentälle. Ilmalan ja Pasilan alue kehittyy vahvasti tulevina vuosina. Hartela jatkaa alueen kehitystyötä viereisellä tontilla, joka sijaitsee rakentuvan llmalan torin vierellä.

”Hyvillä ja pitkäaikaisilla vuokralaisilla oleva korkealaatuinen kohde, joka sijaitsee loistavien julkisten kulkuyhteyksien varrella täyttää erinomaisesti Hansan sijoituskohteelle asettamat korkeat kriteerit ”, kommentoi HANSAINVEST Real Assets Divisioonan toimitusjohtaja Nicholas Brinkmann.

”Olemme tyytyväisiä, että saimme KOy Ilmalan Asemalle erinomaisen sijoittajan. Pohjois-Pasilan alue kehittyy tulevaisuudessa merkittävästi ja jatkamme vahvaa kehitystyötä alueella”, kommentoi Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heino.

Mrec Oy ja Merilampi toimivat kaupassa myyjän neuvonantajina.

Lisätiedot :
Rakennusosakeyhtiö Hartela, varatj. Tapio Rantanen,
p. 050 516 5292, tapio.rantanen@hartela.fi

Rakennusosakeyhtiö Hartela kuuluu Hartela-konserniin, joka on yksi suurimmista suomalaisista rakennusalan yrityksistä. Vakavarainen, yli 70-vuotias perheyhtiö työllistää valtakunnallisesti noin 650 rakentamisen ammattilaista.
 
HANSAINVEST Hanseatische Investment-GmbH perustettiin 1969 ja on osa SIGNAL IDUNA-konsernia, yhtä Saksan suurimmista vakuutus- ja rahoituspalveluyrityksistä. Kolmen erikoistuneen toimialan kautta Hampurissa pääkonttoriaan pitävä yhtiö tarjoaa varainhoito- ja hallintopalveluita vaihtoehtoissijoituksiin kiinteistöissä, osakkeissa ja arvopapereissa. Tytäryhtiön kautta Hansainvest on myös aktiivisesti edustettuna Luxemburgissa. Yli 180 työntekijää hoitavat yli 23 miljardin euron varallisuutta mukaanlukien 5,3 miljardia euroa kiinteistöissä yli 145 keskinäisessä rahastossa ja 60 erikoisrahastossa. Hansainvestin kiinteistöliiketoiminta hoitaa toimisto-, liike-, hotelli-, logistiikka- ja asuinkiinteistöjä 18 maassa. Salkkuhallinnon lisäksi yhtiö tarjoaa transaktio-, asset management-, projektikehtys-, rahastohallinnointi- ja rahastoraportointipalveluita.

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014