Hartelan rakentama Kangasala-talo on kerännyt palkintoja betonialalla

Kangasala-talo on palkittu vuoden 2015 betonirakenteena ja betonijulkisivu - Arkkitehtuuripalkinnolla. Voitot tulivat betonirakenne-kilpailussa arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta ja innovatiivisesta toteutuksesta.

Betonijulkisivu-arkkitehtuuri palkinnon kriteereinä olivat julkisivun arkkitehtoninen kokonaisuus, yksityiskohtien suunnittelu, betonin ominaisuuksien laadukas hyödyntäminen, uuden kehittäminen ja kohteen soveltuminen ympäristöön.  Ruosteensävyinen patinoitu julkisivu ja rakennuksen arkkitehtuuri on tarkkaan mietitty kokonaisuus. Sisätiloissa betoniset pinnat jatkuvat valoisampana ja vaaleampana.

Kangasala-talo oli myös Arkkitehtuurin Finlandia 2015 palkintoehdokkaana, mutta ei voittanut kilpailua. Ehdokkuus itsessään on merkittävä huomionosoitus ja toi paljon positiivista huomiota.

”Kangasala-talo on Hartela Oy:n Tampereen yksikön rakentama veistoksellisen ulkomuodon omaava kokonaisuus, johon sisältyy myös Kimmo Pyykkö -museo. Isossa roolissa onnistumisessa on ollut yhteistyökumppanimme Arkkitehtitoimisto Heikkinen-Komonen Oy.

On ollut ilo toteuttaa näin haastavaa ja erilaista kohdetta, jossa arkkitehtuurin merkitys on ollut erityisen korostunut. Kohde on sisältänyt poikkeuksellisen paljon vaativia detaljitason ratkaisuja, joita normaalissa rakennustoiminnassa ei pääse ratkaisemaan. Työmaa-alueen ahtaasta tilasta johtuen rakentaminen ja isot elementtiasennukset vaativat tarkkaa ennakkosuunnittelua toteutuksen onnistumiseksi. Yhteistyö arkkitehdin, tilaajan ja käyttäjien kanssa on ollut sujuvaa ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen”, toteaa Hartela Oy:n aluejohtaja Antti Marttila.

KVR-urakoitsija: Hartela Oy

Rakennuttaja: Kangasalan kunta, Torikeskus Oy

Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy

Kerrosala: 3.050 kem2

Tilavuus: 21.280 m3

Katso myös

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014