Historia

Takana on kohta jo lähes 80 rakentamisen vuotta: asuntoja, liike-, toimisto- ja teollisuusrakennuksia sekä julkisia rakennuksia. 

Kuvassa EMIL HARTELA

1940-LUKU

Hartelan juuret ovat vuodessa 1942, jolloin Emil Hartela ja Vilho Heinonen perustivat Turussa Urakoitsijat Oy:n. Sotaa seurannutta suurta asuntojen tarvetta vauhdittivat teollistuminen ja maaltamuutto.

1950-LUKU

Urakoitsijat laajensivat toimintansa Helsinkiin, Toiminta pääkaupunkiseudulla vakiintui ja vuonna 1959 perustettiin Helsinkiin Rakennusosakeyhtiö Hartela. Samoihin aikoihin Heinonen luopui osuudestaan yhtiössä.

1960-LUKU

Toiminta laajeni 1960-luvulla perinteisen asunto- ja teollisuustilatuotannon ulkopuolelle aluerakentamiseen ja erikoiskohteisiin. Perheyhtiön toinen sukupolvi siirtyi yrityksen johtoon.

1970-LUKU

Ulkomaille suunnattiin jo 1970-luvulla: hotelleja, lomakyliä ja terveyskeskuksia rakennettiin Lähi-itää ja Kaukoitää myöten ja entisen Neuvostoliiton alueelle.

1980-LUKU

Perinteinen asuntorakentaminen muodosti liikevaihdosta vain puolet, ja uudeksi vahvuusalueeksi nousivat kotimaiset sairaalakohteet.

1990-LUKU

Hartela säilytti taloudellisesti haasteellisella vuosikymmenellä kilpailukykynsä monipuolistamalla tonttivarantoaan ja suuntaamalla toimintaa alueellisten näkökohtien mukaisesti. Hartela sai merkittävän osuuden esim. pääkaupunkiseudun kasvavista toimitilamarkkinoista.

2000-LUKU

Hartela-yhtiöissä jatkettiin aiempien vuosikymmenten tapaan edistyksellisten tuotantoteknisten ratkaisujen kehittämistä. Merkittävä lisä osaamisalueisiin syntyi yritysostojen myötä: Hartela Talotekniikka Oy:stä rakentui yksi Suomen suurimmista vaativien taloteknisten järjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen erikoistuneista yrityksistä. Perheyhtiön kolmas sukupolvi tuli mukaan yhtiön operatiiviseen johtoon.

2010-LUKU

 Yhtiön päätoiminta-alueita ovat Etelä-Suomi, Päijät-Häme, Lounais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa ja Oulu.   

Asiakasläheisyys, ammattiylpeys ja aloitteellisuus ovat arvoja, jotka näkyvät nyt ja tulevaisuudessa Hartelan rakentamisessa.

Tavoitteenamme on olla halutuin kumppani hyvän elämän rakentamisessa.