Hervanta, Tampere

Hervanta on hyvä paikka elää ja sijoittaa elämään

 

Hervanta on omaleimainen, monipuolinen ja asukkailleen rakas kotipaikka. Vuosien myötä Hervanta on kasvanut yhä urbaanimmaksi ja silti luonnonläheiseksi alueeksi, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Hervannassa asutaan urheilumahdollisuuksien, kauppojen ja palveluiden keskellä, elinvoimaisen kaupunkielämän sykkeessä ja luonnon äärellä. Ystävätkin saattavat asuvat vain muutamien minuuttien päässä omasta kodista. Ja Ratikan myötä on avautunut yhä uusia mahdollisuuksia asua tässä Tampereen eteläisessä kaupunginosassa.

 

Hervanta tarjoaa myös kulttuuria asukkailleen ja inspiroi jatkuvasti paikallisia luovan työn tekijöitä. Luova jälki näkyy niin arkkitehtipariskunta Pietilän suunnittelemassa Hervannan toimintakeskuksessa, nuorten taiteilijoiden muraaleissa kuin vauhdikkaissa kulttuuritapahtumissakin. Hervannan katukuvan maisema on eloisa, kansainvälinen, ja lisäksi puhutaan, että täällä on helppo olla omanlaisensa. Niin ikään Tampereen Yliopisto ja yrityspuistot vetoavat ulkomailta saapuviin työntekijöihin, tutkijoihin ja opiskelijoihin. Hervantaan on hyvä tulla, Hervantaan on helppo rakastua eivätkä monet sinne muuttaneet enää halua lähteä pois.

Hartela rakentaa uusia asuntoja Hervantaan

 

Tulemme rakentamaan Hervannan valtaväylän ja Insinöörinkadun väliselle osuudelle kolme uutta korttelia, ratikka- ja linja-autopysäkkien viereen. Rakennushankkeet pohjautuvat Tampereen kaupungin vuonna 2017 järjestämään ideakilpailuun, jonka Hartela ja BST-Arkkitehdit voittivat ehdotuksellaan Keinutaan. Kortteleihin on tulossa monimuotoista ja yhteisöllistä asumista sekä useita erilaisia liiketiloja. Rakennusten arkkitehtuuri suunnitellaan ympäristöön sopivaksi ja se tulee muodostamaan mielenkiintoisia julkisia, puolijulkisia ja yksityisiä tiloja. Hervannan uusien asuntojen suunnittelu on alkanut ja rakennustöiden on arvioitu käynnistyvän vuoden 2022 lopussa.

 

Raitiotieallianssi: Wille Nyyssönen

Hervannassa on palveluita arjen elämään

 

Hervanta tunnetaan sen kaupunkimaisuudesta kaupungin sisällä. Kattavat palvelut tekevät arjesta sujuvaa, sillä monet päivittäiset asiat saa hoidettua vain pienen matkan päässä kotoa. Kauppakeskus Duon päivittäistavarakaupat, ravintolat ja erikoisliikkeet palvelevat alueen asukkaita, ja hyvinvointikeskus Triosta löytyy niin kirjasto, terveysasema, laboratorio, neuvola kuin myös nuorisokeskus. Lempäälän Ideaparkin palveluihin on ajomatkaa vartti.

Eri kulttuurien makuja pääsee nauttimaan Hervannan ravintolatarjonnassa. Syö paikan päällä, ota mukaan kotiin tai lähde vaikka piknikille Ahvenispuiston nurmelle.

 

Sujuvat liikenneyhteydet

 

Hervannasta on toimivat julkisen liikenteen yhteydet eri puolille Tamperetta ja ratikan myötä ne sujuvoituvat entisestään. Keskustan palveluihin kulkee linja-auto ja Ratikka 20 minuutissa ja pyöräillen uutta Hervannan baanaa pitkin sinne ehtii 30 minuutissa. Tampereen Kehätielle ajaa autolla parisen minuuttia ja sen myötä sujuvasti toiselle puolen Tamperetta ja Pirkanmaata kuin myös muualle Suomeen.

 

Helposti harrastamaan ja liikkumaan

 

Yksi Hervannan hyvistä puolista on lähellä kotia sijaitsevat urheilumahdollisuudet. Monelle eri lajille löytyy oma paikkansa ja urheiluseuransa Hervannassa. Ahvenisjärven vehreän puiston laidalla urheillaan Keskusurheilukentällä ja jalkapallokentillä. Uimahalli ja sen kuntosali ovat uusittu aivan hiljattain. Jäähalli, tennishalli, frisbeegolfrata ja useat kuntosalit täydentävät kattavaa tarjontaa.

Hervannan vapaa-aikakeskuksessa on monipuolisesti erilaisia tiloja sisäliikuntaan kuten kuntosali, tanssisaleja, palloilusali, tatami ja nyrkkeilysali. Kädentaitoihin pääsee syventymään niin savi- ja keramiikkatöissä kuin myös kudonnassa.

Visit Tampere: Laura Vanzo

Oppiminen ja kasvaminen Hervannassa

 

Lapsiperheet viihtyvät Hervannassa ja alueelta löytyykin useita päiväkoteja ja kaksi yhtenäiskoulua, joista Ahvenisjärven koulu sijaitsee kilometrin päässä tulevista Hartelan rakentamista Hervannan uusista asunnoista. Tampereen teknilliselle lukiolle ja ammattikoulu Tredulle on matkaa vain 500 metriä. Poliisiammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu sijaitsevat myös lähellä. Hervanta on opiskelijoiden kaupunginosa tuoden iloista värikkyyttä kaupunkikuvaan.

 

Hetkiä Hervannan luonnossa

 

Elämän sykkeestä on lyhyt matka todellisille luontokeitaille metsien ja järvien maisemiin. Suolijärven luontopolku kulkee järven rantaa pitkin ja sen varrella komeilee jyrkkiä kallionseinämiä ja suuria siirtolohkareita. Veden ja metsän idyllisessä syleilyssä on myös kaunis Suolijärven uimaranta. Talvisin järven lumiset maisemat innoittavat hiihtolenkille, jonka jälkeen voi pistäytyä avantouinnilla ja saunotella rannan avantosaunassa.

 

Hervantajärven rannalle on Hartelan Hervannan asunnoista kolme kilometriä ja Ratikalla sinne matkustaa alle 10 minuuttia. Metsäluonnon syvä tunnelma on aistittavissa Hervantajärven vanhan metsän alueella, ihmisten ja eläinten painamilla poluilla sekä useilla eri metsäreiteillä.

Kolme syytä muuttaa Tampereen Hervantaan

Eläväinen kaupungiosa ja silti luontoa lähellä

Loistavat palvelut kaikenikäisille

Sujuvat yhteydet keskustaan

Kohde kartalla

 

Luonnoskuva

Löydä oma tyylisi

Kodissa tärkeintä on, että se näyttää ja tuntuu omalta. Hartelan asunnon ostajana voit suunnitella kodistasi mieleisesi valitsemalla sisustusmateriaalit Hartela Interior -sisustustyylien laajasta materiaalivalikoimasta. Voit fiilistellä tyylejä jo etukäteen tutustumalla Hartela Interior -sivuihimme.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa rakentamista ostat asunnon, sitä varmemmin pääset valitsemaan kotisi materiaalit ja tekemään siitä tyylisi mukaisen.

Tutustu tyyleihin!

Näin uuden asunnon ostaminen etenee

Tutustu asunnon ostamisen vaiheisiin ja huomaa itse, kuinka vaivaton on matkasi uuteen kotiin. Ja jos joku asia askarruttaa, ota yhteyttä – autamme mielellämme!

OTA ASKELEET UUTEEN KOTIIN

Ota meihin yhteyttä

Kiinnostuitko?

Jätä yhteytiedot niin olemme Sinuun yhteydessä

Jätä yhteystiedot

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.