As Oy Tampereen Vuoreksen Huippu

Takamaanrinne 26 33870 TAMPERE

Arkkitehti Jari Mäkimartti

Taiteilijat Maikki Rantala ja Hennakirsikka Halme

Rajakivellä

Koti Huipulta.

As Oy Tampereen Vuoreksen Huipun asuntojen pohjaratkaisujen toiminnallisuutta on mietitty huolella. Lisäksi korttelin yhteisalueiden hyödyntämiseen ja pihan käytettävyyteen on kiinnitetty erityishuomiota. Piha-alueelle on ideoitu erihenkisiä kohtaamispaikkoja, jotta piha palvelee asukkaita monipuolisesti. Suojaisa sisäpiha on asukkaiden yhteinen yhteisöllisyyttä mahdollistava ja tuottava turvallinen ja aktiivinen tila, jossa on tekemistä, kaikille - niin lapsille, aikuisille kuin vanhuksille.

Piha on samalla osa luontoa, koska iso osa pihasta on jätetty luonnon tilaan. Piha-alueelle sijoittuva parkkialue on pilkottu pieniin osiin, jotta se sulautuu viheralueeseen mahdollisimman hyvin. Huipun tontti on osa seitsemän tontin korttelia. Korttelin keskellä sijaitse tontti on varattu yhteiskäyttöön, johon on rakennettu leikki- ja oleskelualue.

Vuoreksen Huipun huoneistot ovat reilun kokoisia ja avaria. Asunnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet, jotka lisäävät tilan tuntua, kun jo varhain keväällä ja myöhään syksyllä voi nauttia olosta ulkoilmassa.

Arkkitehti Jari Mäkimartin ajatuksia:

Voimme ylpeydellä sanoa, että Vuoreksen Huippu pohjautuu ja perustuu tontinluovutuskilpailu voittoon nimimerkillä ”Lohkareet”. Ote kilpailutöiden arviointi pöytäkirjasta; ”Ehdotuksella on monimuotoinen, leikkisä ja raikas ilme sekä veistoksellinen kokonaishahmo. Lohkaremainen yleisilme on hienosti viety läpi ehdotuksen rakennuksesta ympäristösuunnitteluun asti.” Kilpailutyö on muuttunut johdonmukaisesti ”Lohkare” nimimerkin viitoittamaa tietä todelliseksi kohteeksi.