As Oy Tampereen Vuoreksen Huippu

Takamaanrinne 26 33870 TAMPERE

Pikkukaupunkimaisessa Vuoreksessa asutaan ihanasti luonnon sylissä.

Vuores on Tampereen kaupunkiseudun nopeimmin kehittyvä alue. Se on nopeasti noussut yhdeksi Tampereen suosituimmiksi asuinalueiksi. Rimmin alue sijaitsee kukkulalla, josta on mainiot näkymät Vuoreksen ylle. Vuores on helppo saavuttaa niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Vuoreksen palvelut ja ympäristö on suunnattu kaikenikäisille: lapsia, nuoria ja aikuisia on ajateltu.

Asuntojen rakentaminen Vuorekseen ja asukasluvun kasvu on kiihtynyt viime vuosina. Vuonna 2017 Vuorekseen valmistui 615 asuntoa ja asuntojen lukumäärä oli 2017 lopussa 2200. Asukkaita Vuoreksessa oli 2017 lopussa noin 3700, joista 900 henkilöä oli muuttanut vuoden 2017 aikana. Alueen peruspalvelut toimivat hyvin ja asukkaiden tyytyväisuus oman asuinalueeseensa on Vuoreksessa poikkeuksellisen korkea. Linja-autoyhteydet Tampereen keskustaan ovat hyvät. Katuratikan 2. vaihe on tarkoitus rakentaa myös Vuorekseen.

Vuoreksessa yhdistyvät luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, taide, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut sekä pikkukaupunkimaiset palvelut.  Vehreä Vuores sijaitsee metsien ja pienten järvien ympäröimänä Tampereen eteläpuolella ja se uloittuu sekä Tampereen että Lempäälän alueille.

Vuoreksen keskeisin viheralue, vuoreslaisten yhteinen olohuone, on suuri keskuspuisto vesiaiheineen. Asuinalueiden yhteyteen on rakennettu pienempiä puistoja sekä useita hyvin varusteltuja leikkialueita perheen pienimmille. Vuoreksesta löytyy ainutlaatuinen liikuntapuisto urheilijoille, viljelypalstoja viherpeukaloille sekä kattava ulkoilureitistö lenkkeilijöille, hiihtäjille, marjastajille ja jopa kalastajille.

Laajat palvelut ovat Vuoreksen vahvuus. Palveluiden ytimeen, Vuoreskeskukseen, sijoittuu Klaava-liikekeskus sekä lukuisia kivijalkaliiketiloja. Alueen sydämeksi muodostunut Vuores-aukio on asukkaiden yhteinen kokoontumispaikka. Kaikenikäisten lasten palvelut löytyvät Vuoreksessa kodin naapurista: alueella toimii Vuoreksen päiväkoti, Tampereen nykyaikaisin koulu avasi ovensa Vuores-Talossa syksyllä 2013 alaluokkalaisille ja yläluokkalaisten koulu valmistuu vuonna 2019. Alueella panostetaan kävely- ja pyöräilyreitteihin sekä joukkoliikenteeseen. Tampereen keskustaan on matkaa vain alle 10 kilometriä.

Alueella on huippunopea valokuituverkko tietoliikenneyhteyksiin. Jätteiden keräys tapahtuu maanalaisten putkien kautta, mikä poistaa jäteautot meluineen ja pakokaasuineen. Paikallinen palveluyhtiö, Vuores Palvelu Oy, tukee taloyhtiöitä nykyaikaisesti kiinteistöjen ylläpidossa.

 Lisää Vuores-infoa löydät Tampereen Kaupungin omilta Vuoreksen sivuilta: www.vuores.fi