As Oy Tampereen Vuoreksen Helmi

Takamaanrinne 24 33870 TAMPERE

Vuoreksessa ei vain asuta. Siellä eletään.

Vuores on nopeasti noussut yhdeksi Tampereen suosituimmista asuinalueista. Eikä ihme. Vuoreksessa on kaikki mitä ihminen tarvitsee. Metsien ja pienten järvien ympäröimässä Vuoreksessa on luonnon lisäksi laadukasta arkkitehtuuria ja taidetta, uusimmat asumista ja elämistä helpottavat tekniset ratkaisut, sekä pikkukaupunkimaiset palvelut.

Asuntojen rakentaminen Vuorekseen ja asukasluvun kasvu on kiihtynyt viime vuosina. Vuonna 2018 alueelle valmistui ennätyksellisesti noin 630 asuntoa. Kaikkiaan asuntoja on valmistunut Vuorekseen 2018 loppuun mennessä yli 2 800. Asukkaita Vuoreksessa oli vuoden 2019 keväällä noin 5 000. Alueen peruspalvelut toimivat hyvin ja asukkaiden tyytyväisuus oman asuinalueeseensa on Vuoreksessa poikkeuksellisen korkea. Linja-autoyhteydet Tampereen keskustaan ovat hyvät. Katuratikan 2. vaihe on tarkoitus rakentaa myös Vuorekseen.

Vuoreksen keskeisin viheralue on suuri keskuspuisto vesiaiheineen. Asuinalueiden yhteyteen on rakennettu pienempiä puistoja sekä useita hyvin varusteltuja leikkialueita pienille vuoreslaisille. Vuoreksesta löytyy ainutlaatuinen liikuntapuisto urheilijoille, viljelypalstoja viherpeukaloille sekä kattava ulkoilureitistö lenkkeilijöille, hiihtäjille, marjastajille ja jopa kalastajille.

Laajat palvelut ovat Vuoreksen vahvuus. Palveluiden ytimeen, Vuoreskeskukseen, sijoittuu Klaavaliikekeskus sekä lukuisia kivijalkaliiketiloja. Alueen sydämeksi muodostunut Vuores-aukio on asukkaiden yhteinen kokoontumispaikka. Kaikenikäisten lasten palvelut löytyvät Vuoreksessa kodin naapurista. Kaupunginosan julkisten palvelujen keskittymä on Vuores-talo, jossa on mm. Vuoreksen koulun alaluokat, päiväkoti, neuvola ja hammashoitola. Yläluokkien ja lähikirjaston tilat valmistuivat Vuores-taloon vuonna 2019. Toinen päiväkoti sijaitsee liikekeskus Klaavan yhteydessä ja kolmas päiväkoti Mäyränmäessä. Isokuuseen on suunnitteilla 160-paikkainen päiväkoti sekä tilat esi- ja alkuopetukselle (1.-2. luokat).

Alueella panostetaan kävely- ja pyöräilyreitteihin sekä joukkoliikenteeseen. Tampereen keskustaan on matkaa vain alle 10 kilometriä. Alueella on huippunopea valokuituverkko tietoliikenneyhteyksiin. Jätteiden keräys tapahtuu maanalaisten putkien kautta, mikä poistaa jäteautot meluineen ja pakokaasuineen. Paikallinen palveluyhtiö, Vuores Palvelu Oy, tukee taloyhtiöitä nykyaikaisesti kiinteistöjen ylläpidossa.

Lisää Vuores-infoa löydät Tampereen Kaupungin omilta Vuoreksen sivuilta: www.vuores.fi