As Oy Tampereen Lamminpään Lumous

Lintuviidankatu 1 a 33340 Tampere

Modernia arkkitehtuuria ja yhteisöllisyyttä

Asunto  Oy Lamminpään Lumouksen asunnot ovat valoisia ja pohjaratkaisut ovat selkeät ja käytännölliset. Asumisen tilat on suunniteltu optimaalisen kokoisiksi, ja hukkaneliöitä ei ole. Keittiö avautuu olohuoneeseen ja luo avaruuden tunnetta asuntoon. Olohuone jatkuu suurten ikkunoiden kautta parvekkeelle ja ulkoilmaan. Jokaisessa asunnossa on oma tilava, lasitettu parveke, joka kasvattaa asunnon käytössä olevaa pinta-alaa.

Kokonaisuus koostuu kahdesta rakennuksesta (A ja B -talosta), joihin toteutetaan yhteensä 54 asuntoa. A-talossa 26 asuntoa ja B-talossa 28 asuntoa. Yksiöt ovat kooltaan 31 m2, kaksiot 34,5-45 m2 ja kolmiot 61-71 m2.

Talot rajaavat tontille suojaisan sisäpihan. Tämän sisäpihan helmi on asukkaiden yhteiskäyttöön tuleva pihasauna grillikatoksineen. Saunaretki tarjoaa todellisen elämyksen ja ihanaa irtiottoa arjesta. Kiinteistöstä löytyy myös toinen yhteiskäyttöinen sauna, joten omaa et välttämättä tarvitse vaan nämä neliöt voit tehokkaasti käyttää vaikkapa säilytystilaksi.

Kohteen pääarkkitehti Jari Mäkimartti HIMLA arkkitehdit Oy:ltä luonnehtii kohteen arkkitehtuurin olevan nykyaikaista ja ympäristöön sopivaa, rakennukset ovat selkeälinjaisia ja rauhallisia. Suunnittelu lähtökohtana on ollut mm. asuntojen luominen kaikkien ihmisten arkeen sopivaksi.