As Oy Rauman Loisto

Ajurinkatu 2 26100 Rauma

Minuutissa kaupoille, kuudessa merelle

Rauma on kaupunkina sielukas ja kiinnostava. Raumalla on oma kieli ja pitkän historian myötä syntyneet tavat sekä perinteet, kuten pitsinnypläys ja perinneruoka lapskoussi. Rauma houkuttelee vierailijoita kahdella UNESCO maailmanperintökohteella, Vanhalla Raumalla ja Sammallahdenmäellä. Upea saaristo ympäröi kaupunkia, jota elävöittävät lukuisat kesätapahtumat kuten pitsiviikko ja RMJ-juhannusfestari.

Minuutissa kaupoille, kuudessa minuutissa merelle

As Oy Rauman Loisto rakentuu Rauman keskustan ydinpaikalle Ajurinkadun varrelle. Loisto tulee osaksi
entistä linja-autoaseman korttelia As Oy Ajurinkatu 3 -yhtiön viereen. As Oy Rauman Loiston ja myöhemmin samalla tontille rakennettavan asunto-osakeyhtiön sisäpihalle jää suojaisa yhteispihakansi asukkaiden monipuoliseen käyttöön.

Raum Rome Paris

“Rauma Rooma Pariisi” on vanha raumalainen sanonta. Usealle se saattaa olla tuttu raumalaisen iskelmälaulaja, Rauno Tuunan 1980-luvulla tekemästä kappaleesta Rauma-Rooma-Pariisi. Sanonnan
alkuperä juontaa juurensa jopa 1800-luvulle. Sanonnan ovat luultavimmin keksineet paikalliset merimiehet.

Raumalainen IK Designin yrittäjä Iiro Koski kertoo: Olen paljasjalkainen raumalainen ja vanha paikallinen sanonta "Rauma, Rooma, Pariisi" on ollut minulle lapsesta asti tuttu. Sain idean Raum Rome Paris- logosta ja painoin printin käsin kangaskassiin. Kassi sai todella hyvän vastaanoton. Ja siitä sattumien kautta kaikki käynnistyi. 

Iiro innostui yhteistyöstä Hartelan Loisto -hankkeen kanssa, koska tässä molemmat osapuolet pääsevät tuomaan esiin oman intohimonsa: Iirolla se on yrittäminen ja Hartelalla rakentaminen. Iiro löysi aikoinaan itselleen rakkaan ongelman, vanhan raumalaisen sanonnan, jota hän lähti ratkaisemaan. Valtava halu kokeilla ja suunnitella uutta ajoi koko ajan eteenpäin. Seuraavaksi kuvaan astui luonnollisesti yrittäjyys.  Hartelalla on yli 75 vuoden vankka kokemus monipuolisesta rakentamisesta. Hartela ja Raum Rome Paris haluavat yhteistyön siivittäminä olla luomassa ihmisille ja Loiston tuleville asukkaille tuhansia uusia tarinoita ja ikuisia muistoja - myös tulevaisuudessa.