Asunto Oy Oulun Satakieli

Lintulammentie 15 90140 OULU

Karjasillan Kulma - uuden ajan naapurusto

Keskeiselle paikalle Oulun Höyhtyän kaupunginosaan, Karjasillan kulmaan, nousee 2020-luvun asumisratkaisuineen uusi moderni naapurusto – Karjasillan Kulma, johon rakentuu yhteensä noin 650 asuntoa. Alueella oleva, vuonna 1958 valmistunut, arkkitehtonisesti arvokas koulurakennus jatkaa elämää osana Karjasillan Kulmaa. Karjasillan koulurakennus rakennetaan uudelleen toimitilakäyttöön; näin alueelle saadaan lisää asukkaita arjessa tukevia palveluita. Uusien kotien rakentaminen Karjasillan Kulmalla on aloitettu syksyllä 2020 ja ensimmäiset asunnot alueella valmistuvat alustavasti kesällä 2022. Alueen rakentamisen työmaaliikenne on järjestetty siten, että valmiiden kotien asukkaiden rauha säilyy.

Arkkitehtuuri

Asunto Oy Oulun Satakieli on Karjasillan Kulman uudenlaisen kaupunkikorttelin ensimmäisiä rakennuksia. Läheisen ympäristön ajalliset kerrostumat inspiroivat Oulun Satakielen suunnittelua, ja alueella olevasta 1950-, 60- ja 70-lukujen rakennuskannasta on otettu piirteitä suunnitteluun. Ympäristö on mielenkiintoinen ja sijaitsee hyvin lähellä Oulun keskustaa. Tavoitteena on tuottaa uutta nykyasuntorakentamiseen yhdistämällä menneiden vuosikymmenten piirteitä asuntojen suunnitteluun ja materiaaleihin. Esimerkiksi tulevan rakennuksen kattomuodot tuovat muistumia 1950-luvun rakennuksiin.

Korttelissa on yhtenäinen arkkitehtuuriltaankin laajempi kokonaisuus ja tulevat rakennukset tulevat seuraamaan Oulun Satakielen ulkonäköä. Kokonaisuus on huomioitu päärakennusmateriaaleina käytettävissä punaisessa, kirjavassa ja tummassa tiilessä, jotka identifioivat rakennuksia koko korttelissa.

Nykyaikaista asumisen mukavuutta

Alueen kehittyessä, Karjasillan Kulman asuinkortteliin tullaan toteuttamaan erilaisia ympäristöystävällisiä ja asumisviihtyvyyttä tukevia moderneja ja älykkäitä ratkaisuja.

Ensimmäisen kohteen, Oulun Satakielen asuntojen lämmitysmuotona toimii vesikiertoinen lattialämmitys. Yhtiön tarvitsema lämpöenergia tuotetaan uudenlaisella teknologialla kehitetyllä energiajärjestelmällä. Kaukolämmön paluuverkostoon liitetty lämpöpumppu hyödyntää lämmitykseen mm. ympäristön hukkalämmön lähteitä. Tällä tavoin saadaan taloon tuotettua myös viilennysenergiaa. Näin viihdyt asunnossasi hyvin myös kesähelteellä. 

Oulun Satakielessä jokaiseen asuntoon kuuluu myös olosuhdeseuranta, joka mahdollistaa asuntokohtaisen lämpötilan, vedenkulutuksen ja ilmanvaihdon seurannan älypuhelimella. Asuntoihin tulee etätöiden tekemistä helpottava nopea laajakaista. Korttelissa valmistaudutaan myös 5G-verkon käyttöönottoon. 

Helpoutta ja turvallisuutta arkeen tuo asuntoihin ja yhteisiin tiloihin asennettava digitaalinen lukitus. Lukitus helpottaa myös lapsiperheitä, joissa pienillä lapsilla on ollut hankaluuksia avata perinteisiä mekaanisia lukkoja. 

Sopiva koteja eri elämäntilanteisiin

Asunto Oy Oulun Satakieli nousee kahdeksan kerroksen korkeuteen tuoden vaihtoehtoja niin avarien maisemien ystäville kuin alemmissa kerroksissa asumista arvostavalle. Jokaisesta asunnossa on joko tilava lasitettu parveke tai ranskalainen parveke tuomassa tuulahduksen raikasta ulkoilmaa.

Oulun Satakielen asuntopohjat ovat valoisia ja käytännöllisiä. Useimmissa asunnoissa ikkunoita on
saatu sijoitettua useampaan suuntaan. Avokeittiö osana avaraa olohuonetta luo mahdollisuuden mm.
kokkailla vieraiden kanssa seurustelun lomassa. Isommat asuntokoot tarjoavat asukkailleen rentouttavan löylymahdollisuuden oman saunan muodossa. Heille, jotka arvostavat enemmän säilytystilaa, on mahdollisuus vaihtaa sauna tilavaksi vaatehuoneeksi rakennusaikaisena muutostyönä.

Yhteinen piha-alue - Puhtibulevardi

Karjasillan Kulman yhteinen piha-alue, Puhtibulevardi, muodostaa asukkaita ja kaupunkilaisia houkuttelevan ja viihtyisän virkistysalueen. Naapurustoon rakennetaan kaiken kaikkiaan kymmenen muuta kerrostalokohdetta ja Puhtibulevardi toimii koko naapuruston keskuksena tuoden elämää ja iloa Karjasillan Kulmalle. Puhtibulevardi kehittyy alueen rakentamisen edetessä ja asukkaat saavat käyttöönsä muun muassa istutuslaatikoita. Puhtibulevardin erilaisilla valaistusratkaisulla piha-alueesta luodaan turvallinen ja viihtyisä myös pimeään aikaan.

Autopaikat ja yhteiskäyttöauto

Karjasillan Kulman autopaikat sijaitsevat pihakannen alla olevassa pysäköintihallissa. Oulun Satakielellä autopaikkoja on yhteensä 24, yksi moottoripyöräpaikka sekä vuorottaispysäköintipaikka. Autopaikkoihin on mahdollista toteuttaa sähkölatauspiste valintasi mukaisella latausteholla (3,6 kW / 11 kW) lisä- ja muutostyönä rakentamisen yhteydessä.

Vaikka kaupungin palvelut ovat vain kävelymatkan päässä, välillä voi olla tarvetta henkilöautolle. Oulun Satakielen asukkailla on käytössä ekologinen ja näppärä yhteiskäyttöauto, jonka edullinen käyttömaksu sisältää kaikki kulut - myös polttoaineen.