Asunto Oy Oulun Satakieli

Lintulammentie 15 90140 OULU

Vihreiden valintojen Satakieli

Vihreämpien ja ekologisempien valintojen tekeminen on tänä päivänä kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Hartela haluaa osallistua näiden valintojen tekemiseen. Oulun Satakielestä löytyy useita ratkaisuja, jotka tukevat ekologisempaa asumista. 

Kaikki alkaa jo rakennusvaiheesta
Energiankulutus muodostaa merkittävän osan rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutuksista. Rakennuksen elinkaaressa energiaa kuluu sen kaikissa vaiheissa. Rakentamisen aikaista hiilijalanjälkeä pienennetään  muun muassa kierrättämällä rakennusjätteet tehokkaammin ja vähentämällä materiaalihukkaa. Karjasillan Kulman työmaalla käytetään sertifioitua vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. 

Ilmastoystävällinen alue-energiajärjestelmä
Karjasillan alueelle rakennettavassa energiajärjestelmässä hyödynnetään lämmityskaudella kaukolämpöverkoston paluulinjan energiaa lämpöpumppujen avulla. Samoilla lämpöpumpuilla tuotetaan kesäaikainen viilennysenergia, missä syntyvä lauhde-energia käytetään esimerkiksi alueen rakennusten lämpimän käyttöveden valmistamiseen. Näin saadaan aikaan kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä energiaa, jonka hiilijalanjälki on pieni ja joka mahdollistaa samalla paremman hyötysuhteen alkuperäisen energiantuotannon osalta.

Kestäviä ratkaisuja liikkumiseen
Myös arjen kestävät liikkumismuodot on huomioitu. Sähköauton latauspisteitä rakennetaan asukkaiden toiveiden mukaisesti ja runsaat pyöräpaikat antavat hyvät valmiudet pyöräilylle. Asukkaiden käyttöön löytyy yhteiskäyttöauto, jota voi hyödyntää esimerkiksi kauppareissuihin. Pyöräilijan unelma, Mäntyläbaana, eli Raksilasta Mäntylään ulottuva 2,5 kilometrin mittainen polkupyöräbaana kulkee aivan Karjasillan Kulman vierestä ja kutsuu liikkumaan pyörällä muiden ympäristössä sijaitsevien erinomaisten pyöräilyreittien lisäksi.