Asunto Oy Oulun Mäntylän Kanerva

Postipojankuja 3 90150 OULU

Asioille keskustaan, lenkille tai ladulle, suoraan kotipihasta

Mäntylä on väljästi rakennettu, pidetty ja arvostettu asuinalue, jossa uusia koteja on tarjolla hyvin harvoin. Omakoti- ja rivitalovoittoinen 80–90-luvuilla rakennettu alue tunnetaan rauhallisuudestaan ja turvallisesta yhteisöllisyydestään.

Nimensä mukaisesti Mäntylälle tunnusomaista on ympäristöä hallitseva mäntymetsä. Vaikka ollaan vain 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta, Asunto Oy Mäntylän Kanervan lähiympäristö tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja lenkkeilyyn – koiran kanssa tai ilman.

Lintulan ja Hiirosen monipuoliset urheilualueet ulkoilureitteineen, hiihtolatuineen, fitness-puistoineen ja frisbeegolfratoineen ovat aivan naapurissa. Merenrantaan Kempeleenlahdelle on kävelymatka harrastamaan vaikkapa lintujen bongausta tai talvisaikaan pilkkimistä. Läheinen Äimäraution hevosurheilukeskus tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ja raviurheilua hevosten ystäville.

Mäntylän Kanervasta kipaiset päivittäiset tarpeet samassa korttelissa sijaitsevasta päivittäistavarakaupasta. Isommat ostokset voi hoitaa Limingantullissa, Kaakkurissa tai Joutsensillan alueella, joihin kaikkiin hurauttaa hetkessä läheiseltä bussipysäkiltä tai pyörällä uutta Mäntylän baanaa pitkin. Sama pätee kaupungin keskustaan. Myös Hiirosen palvelut, mm. huoltoasema, Pohjola Sairaala, ja Lidl ovat aivan kivenheiton päässä.

INHIMILLISYYS, VÄLITTÄMINEN, MÄNTYLÄ

Toisista ihmisistä välittäminen on ollut kautta historian leimallista Mäntylän alueelle. Pohjavireen Mäntylän yhteisöllisyydelle on antanut alueen maamerkki, arkkitehtonisesti upea Snellmankoti, joka toimi valmistumisensa jälkeen 1930-luvulla lapsiperheitä palvelevana lastenparantolana.

Talvi- ja jatkosodan aikana Snellmankodissa oli sotilassairaalan osasto, jossa hoidettiin haavoittuneita ja vammautuneita. Sotien jälkeen lastenparantolan tiloihin perustettiin tuberkuloosiin sairastuneita lapsia hoitanut Joulumerkkikoti. Nimensä Joulumerkkikoti sai siitä, että sen toimintaa rahoitettiin kirjekuoriin ja postikortteihin liimattavilla joulumerkeillä. Joulumerkkikoti ja sen toiminta näkyy puolestaan Mäntylän katujen nimistössä.

Joulumerkkikodin lopettamisen jälkeen Snellmankodissa toimi 25-paikkainen sairaalan lastenosasto. 1970-luvun lopulta rakennuskokonaisuus on ollut Oulun kaupungin omistuksessa ja tarjonnut tilat mm. päiväkodille, koululuokille ja nuorisotoimintaan. Nykyään Snellmankodissa toimii Mäntylä-Snellman päiväkoti esiopetusryhmineen.

Snellmankodin luoma ihmisistä välittämisen perintö näkyy Mäntylässä yhteisöllisyytenä ja vireänä kaupunginosakulttuurina. Alueella, esimerkiksi Asunto Oy Mäntylän Kanervan vieressä olevalla kentällä, järjestetään monenlaista toimintaa, kuten kirpputoreja, kaikille avoimia liikuntatapahtumia ja -kerhoja sekä petanque-kilpailuja. Myös vapun, uudenvuoden ja muut juhlapäivät voi halutessaan viettää yhdessä muiden mäntyläläisten kanssa.