As Oy Lohjan Hiidensalmen Aava

Sahapiha 10 08100 LOHJA

Askeleet uuteen kotiin

SUUNNITTELUVAIHE

Kohteen suunnittelu on alkanut. Kun jätät yhteystietosi, saat ensimmäisten joukossa tietoa hankkeen etenemisestä.

Tutustu Rakennusteollisuus RT ry:n laatimaan ostajan oppaaseen (neljällä kielellä; suomi, englanti, ruotsi, venäjä).

https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

ENNAKKOMARKKINOINTI

Tee varaus ja ennakkovaraussopimus tulevasta kodistasi. Tässä vaiheessa maksat mahdollisen varausmaksun. Sopimus varaa asunnon sinulle sitovaan kaupantekoon saakka. Mikäli mielesi muuttuu, voit perua varauksen ja me palautamme sinulle varausmaksun.

MYYNTI JA RAKENTAMISEN ALOITUS

Asuntokauppalain vaatimat turva-asiakirjat ovat RS-pankin säilytettävänä ja asuntojen myynti voi alkaa. Asunnon velaton kauppahinta muodostuu myyntihinnasta ja lainaosuudesta. Kaupanteossa maksetaan kauppa- eli myyntihinnan ensimmäinen erä, jossa huomioidaan jo maksamasi varausmaksu.

Lainaosuuden sekä tontin lunastusosuuden voi maksaa ensimmäisen kerran valmistumisen yhteydessä.

SISUSTUSVALINNAT

Valitse mieleiset materiaalit tulevaan kotiisi. Kun ostat asunnon yhtiön rakentamisen alkuvaiheessa, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asuntosi pintamateriaaleihin sekä mahdollisesti tilata erilaisia lisä- tai muutostöitä. Ole yhteydessä myyjään tai sovi tapaaminen yhtiön sisustuskooridnaattorin kanssa.

Hartelan asunnon ostajana sinulla on käytössäsi Oma Hartela -palvelu, johon saat rekisteröitymisohjeet kaupanteon jälkeen. Oma Hartelassa mm. saat tietoa yhtiön rakentamisen edistymisestä ja muista ajankohtaisista asioista ja voit tehdä kotisi materiaalivalinnat.

RAKENNUSVAIHEEN KOKOUS

Tervetuloa osakkeenostajien kokoukseen. Kun kohteen asunnoista on myyty neljäsosa, järjestää Hartela kokouksen, jossa ostajat saavat halutessaan valita hankkeeseen omiksi edustajikseen rakennustyöntarkkailijan sekä tilintarkastajan.

MUITA TAPAAMISIA RAKENNUSVAIHEESSA

Tervetuloa tutustumaan työmaalle. Järjestämme sinulle rakennusvaiheessa mahdollisuuden tulla tutustumaan rakenteilla olevaan kotiisi.

Lisäksi pääset tekemään asuntoosi muuttotarkastuksen. Tarkastuksessa havaitut mahdolliset puutteet korjataan.

Kohteen tarkan valmistumispäivän ilmoitamme sinulle Muuttokirjeessä viimeistään kuukautta ennen yhtiön valmistumista.

KOHTEEN VALMISTUMINEN JA MUUTTO

Avainten luovutus tapahtuu ilmoitettuna valmistumispäivänä. Kun koko kauppahinta ja mahdolliset lisä- ja muutostyöt on maksettu, saat avaimen uuteen asuntoosi.

VALMIIN KOHTEEN KOKOUKSET 

Kun kohteen valmistumisesta on kulunut noin 3 kk, järjestää Hartela asunnon ostajille hallinnonluovutuskokouksen. Hallinnonluovutuskokouksessa yhtiö siirtyy rakennusyhtiöltä osakkeenomistajien hallintaan ja heistä valitaan yhtiölle uusi hallitus.

VUOSITARKASTUS

Vuositarkastus pidetään 12-15 kuukauden kuluessa siitä, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennuksen käyttöönotettavaksi. Tarkastuksessa todetut mahdolliset virheet ja puutteet korjataan sovitussa aikataulussa.