Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmu

Vahva-Jussin lenkki 21 15700 Lahti

Vahvaa elämisen makua

Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmun asunnot sopivat nykyaikaiseen kaupunkielämiseen, jossa on vahvaa elämisen makua. Asuinneliöt on suunniteltu huolellisesti ja tehokkaasti niin yksiöissä, kuin isommissa perheasunnoissakin.

Jokaisessa Silmun asunnossa on tilava lasitettu parveke, joka tuo ulkoilman sisälle sekä lisää tilan tuntua aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Silmun asuntopohjat ovat valoisia ja käytännöllisiä. Useimmissa asunnoissa ikkunoita on sijoitettu kahteen ilmansuuntaan.

Avokettiö osana avaraa olohuonetta luo mahdollisuuden kokkailla vieraiden kanssa seurustelun lomassa. Isommat asuntokoot tarjoavat asukkailleen rentouttavan löylymahdollisuuden omassa saunassa. He, jotka arvostavat enemmän säilytystilaa, voivat vaihtaa saunan tilavaksi vaatehuoneeksi rakennusaikaisena muutostyönä. Asuntojen lämmitysmuotona toimii kaukolämpöön liitetty vesipatterilämmitys.

 

Arkkitehdin ajatuksia Silmun suunnittelusta:

Vahva-Jussin alueen asemakaavassa on pyritty antamaan mahdollisuus rakentaa erilaisia ja erinäköisiä rakennuksia. Kaava ei ohjaa rakennuksessa käytettäviä julkisivumateriaaleja eikä kattomuotoja.  Kaavassa on vaatimuksia, että rakennusten tulee erottautua viereisistä rakennuksista. Perustellusta syystä voidaan tehdä myös yhteensopiva rakennus, joka ei juuri naapurista erotu. Rakennuksen sopivuus paikkaansa ratkaistaan rakennusluvan yhteydessä.

Alueen esikuvana on vaikuttanut Almeren kaupunki Hollannissa, jonka moderni, monimuotoinen ja värikäs rakentaminen luo vaikuttavaa ympäristöä.

Vahva-Jussin alueen luonnos- ja havainnekuvissa on esitetty kunkin rakennuksen mahdollinen hahmotelma. Suunnitelmassa on esitetty miten kaavan määrittelemä rakennusoikeus on kussakin rakennuksessa käytetty. Lisäksi suunnitelmasta käy ilmi kaavoitusajankohtaan sopiva rakennuksen julkisivuratkaisu. Rakennusten ulkomuoto, massa, värit ja rakennusmateriaalit ratkaistaan kuitenkin lopullisesti vasta toteutuksen yhteydessä. Kaavaluonnosvaiheen muodoista ja ulkonäöstä voidaan poiketa. Tänään rakennetaan eilen, eikä kymmenen vuotta sitten suunniteltua.

Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmu on alueen ensimmäinen omistusasuntokohde, jolla ei vielä naapuria vieressä ole. Rakennus on mustavalkoinen ja jättää siten tilaa tuleville värikkäille taloille. Väriä ei kuitenkaan ole täysin unohdettu, raikas keltainen tulee vastaan sisäänkäynnissä ja sisällä porrashuoneessa, jonka laatuun ja valaistukseen on erityisesti panostettu.

Ilkka Ridanpää
arkkitehti