Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmu

Vahva-Jussin lenkki 21 15700 Lahti

ihanteellinen sijainti pendelöijälle

Vahva-Jussi - Uusi asuinalue Lahdessa

Lahden Vahva-Jussin asuinalue tarjoaa edellytykset mutkattomaan ja omannäköiseen asumiseen elämäntilanteesta riippumatta. Alue sijaitsee lähellä laadukkaita palveluja sekä rauhaisaa luontoa: viihtyisät ulkoilualueet metsineen ja puistoineen avautuvat lähes kotioven takaa. Entinen rautakauppakonsernin tontti muutetaan nykyaikaiseksi asuinalueeksi noin 1900:lle asukkaalle. Päämääränä on rakentaa viihtyisiä koteja osaksi elinvoimaista kaupunginosaa, jossa tasokkaat palvelut, ulkoilualueet sekä liikenneyhteydet ovat aina käden ulottuvilla.

Vahva-Jussin asuinalue on kokenut lähiaikoina suuria muutoksia, jotka jatkuvat vielä vuosia. Mytäjäisten risteyksen vieressä olevalla alueella sijaitsi vuosikymmenien ajan Lahden suurin itsepalvelurautakauppa sekä terästukkukauppa ja näiden varastorakennuksia. Nyt kaikki vanhat rakennukset on purettu ja alue on lähtenyt kehittymään uusilla rakennuksilla.

Alueella on valmiina jo kaksi taloa sekä Uusi K-Supermarket Hyppyri, joka palvelee alueen tulevia asukkaita päivittäistavarapalveluilla. Alueen ensimmäinen myytävä kerrostalokohde on Vahva-Jussin Silmu, joka lähtee rakentumaan kevään 2021 aikana.

Uusi urbaani kaupunginosa

Vahva-Jussin uusi virkeä asuinalue rakentuu Asemantaustan kaupunginosaan monipuolisten aktiviteettien ja palveluiden lähelle. Urbaani luonnonläheinen alue soveltuu erityisesti asukkaille, jotka arvostavat omaa aikaa ja arjen helppoutta turvallisessa ympäristössä hyvien harrastusmahdollisuuksien ja liikenneyhteyksien äärellä.

Polkupyörällä alueelta pääsee sujuvasti joka suuntaan, tarvittaessa pidemmänkin työmatkan päähän. Vahva-Jussista on muun muassa noin 20 minuutin kävelymatka Lahden torille, ja itään päin mentäessä Lahden Matkakeskukselle kävelee noin varttitunnissa. Vesijärven tunnelmalliseen satamaankin kävelee alle 20 minuutissa ja pyöräilee noin 10 minuutissa.

Vahva-Jussissa Salpausselän urheilukeskuksen ainutlaatuiset maastot ovat myös lähellä. Kesäisin urheilukeskuksella palvelee maauimala, ja talvisin se toimii lukuisten hiihtolatujen solmukohtana. Radiomäen urheilukenttä sekä Tiirismaan ulkoilumaastot sijaitsevat aivan alueen vieressä. Kävely Mytäjäisten uimarannalle kestää noin 5 minuuttia, ja erilaisia aktiviteetteja lapsiperheille tarjoavalle Perhepuistolle vain viitisen minuuttia enemmän.

Keskeisen sijaintinsa vuoksi Lahden Vahva-Jussin alue antaa asukkailleen aikaa itse elämiseen. Täällä voit keskittyä ruuhkabussissa istumisen ja piha- tai lumitöiden sijaan omannäköisesi arjen rakentamiseen.

Modernia asumista historiallisessa miljöössä

Alueen historia alkoi vuonna 1950, kun saksalaissyntyinen Peter Starckjohann perusti Lahteen maan ensimmäisen itsepalveluperiaatteella toimivan rautakaupan. Talvisodan Viipurista Pietarsaaren kautta Lahteen karkottama Starckjohann päätti asettua kaupunkiin todettuaan sen muita vaihtoehtoja kasvuhakuisemmaksi. Lahdessa hän laajensi vähitellen paisunutta konsernia rakennuttamalla 1970-luvulla Mytäjäisiin uuden pääkonttorin. Samalla pihalla oli pitkään myymälä.

Nyt entisestä rautakauppakonsernin alueesta rakentuu vähitellen noin tuhannen asunnon moderni esikaupunkikeskus. Tavoitteena on luoda monimuotoinen ja tyylikäs asuinympäristö, josta löytyy sopivia asumisratkaisuja niin aktiivista perhe-elämää, leppoisia eläkepäiviä kuin kiireisempää arkea viettäville. Esimerkiksi Vahva-Jussin keskuspuistosta löytyy virikkeitä kaikille alueen asukkaille arkipäivien iloksi ja aurinkoisten kesäpäivien ratoksi, iästä riippumatta.