Vahva-Jussi, Lahti

Monien mahdollisuuksien Vahva-Jussi – modernia asumista historiallisessa miljöössä

 

Lahden Vahva-Jussin asuinalue tarjoaa edellytykset mutkattomaan ja omaehtoiseen asumiseen elämäntilanteesta riippumatta. Alue sijaitsee lähellä laadukkaita palveluja sekä rauhaisaa luontoa: viihtyisät ulkoilualueet metsäkkeineen ja puistoineen avautuvat lähes kotioven takaa.

 

Vahvan-Jussin alueen läheisyydestä löytyy monenlaisia lenkkipolkuja, ja Salpausselän urheilukeskuksen ainutlaatuiset maastot ovat myös lähellä. Kesäisin urheilukeskuksella palvelee maauimala, ja talvisin se toimii lukuisten hiihtolatujen solmukohtana. Radiomäen urheilukenttä sekä Tiirismaan ulkoilumaastot sijaitsevat aivan alueen vieressä. Kävely Mytäjäisten uimarannallekin kestää noin 5 minuuttia, ja erilaisia aktiviteetteja lapsiperheille tarjoavalle Perhepuistolle vain viitisen minuuttia enemmän.

 

Koulut ovat myös lähellä: Länsiharjun ala-aste sijaitsee 100 metrin päässä, ja Salpausselän yläaste löytyy 700 metrin päästä. Hyvät kevyenliikenteen väylät takaavat turvallisen koulutien. Lahden useat lukiot sijaitsevat keskustassa. Matka Lahden uudelle yliopistokampuksellekin taittuu hujauksessa pyörällä tai linja-autolla. Juna- ja kaukoliikenneyhteyksien solmukohta, uusi Lahden Matkakeskus, sijaitsee alle vartin kävelymatkan päässä asuinalueelta.

 

Vahva-Jussissa lähiöelämän leppoisuus ja kaupunkielämän vaivattomuus sulautuvat yhteen muodostaen idyllisen elinympäristön.

Vahva-Jussin historia alkoi vuonna 1950

 

Entisestä rautakauppakonsernin alueesta rakentuu vähitellen noin tuhannen asunnon moderni esikaupunkikeskus. Tavoitteena on luoda monimuotoinen ja tyylikäs asuinympäristö, josta löytyy sopivia asumisratkaisuja niin leppoisia eläkepäiviä, aktiivista perhe-elämää kuin hektisiä opiskeluvuosia viettävillekin. Esimerkiksi Vahva-Jussin keskuspuistosta löytyy virikkeitä kaikille alueen asukkaille arkipäivien iloksi ja aurinkoisten kesäpäivien ratoksi, iästä riippumatta.

 

Alueen historia alkoi vuonna 1950, kun saksalaissyntyinen Peter Starckjohann perusti Lahteen maan ensimmäisen itsepalveluperiaatteella toimivan rautakaupan. Talvisodan Viipurista Pietarsaaren kautta Lahteen karkottama Starckjohann päätti asettua kaupunkiin todettuaan sen muita vaihtoehtoja kasvuhakuisemmaksi. Lahdessa hän laajensi vähitellen paisunutta konsernia rakennuttamalla 1970-luvulla Mytäjäisiin uuden pääkonttorin. Samalla pihalla oli pitkään myymälä.

 

Asunnot Lahden Vahva-Jussin alueella

 

Olemme rakentaneet Lahden Vahva-Jussin alueelle päivittäistavarakaupan ja tulemme rakentamaan vielä 18 kerrostaloa. Suuri alue mahdollistaa asumismuotojen monipuolisen tarjonnan: Vahva-Jussista löydät kotisi, etsit sitten omistus-, asumisoikeus-, tai vuokra-asuntoa. Alueen pysäköinti on osoitettu osin kerrostalojen pihoilla sijaitseviin maantasopaikkoihin ja osin alueelle rakentuviin kahteen pysäköintirakennukseen. Alueen rakentuminen ajoittuu ajalle 2020-2030.

 

Alueen ensimmäiset omistusasunnot Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmussa ovat nyt muuttovalmiita.

Luonnos Vahva-Jussin alueen kehittymisestä

Kolme syytä muuttaa Lahden Vahva-Jussiin

Vehreä sijainti lähellä palveluita

Viihtyisät ulkoilualueet lähes kotioven takana

Lähiöelämä ja kaupunkiasuminen yhdistyvät idyllisellä tavalla

Kohde kartalla

 

Kuvat ja videot

 

Hartela Lahti Vahva Jussi Matkakeskus Kuvagalleria1
Hartela Lahti Vahva Jussi Uimaranta Kuvagalleria2
Hartela Lahti Vahva Jussi Rautatieasema Kuvagalleria3
Hartela Lahti Vahva Jussi Hyppyrimaet Kuvagalleria4
Hartela Lahti Vahva Jussi Hiihto Kuvagalleria5
Hartela Lahti Vahva Jussi Radiomastot Kuvagalleria6

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystiedot niin olemme sinuun yhteydessä

Jätä yhteystiedot

Löydä kotisi

MUUTTOVALMIS
Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmu
ASUNTOESITTELY 09.10.2022

Päijät-Häme

Asunto Oy Lahden Vahva-Jussin Silmu

Valmistunut 4/2022

29 asuntoa

1-4 huonetta

33,0-97,5 m2

Vapaana 8 kotia

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.