Asunto Oy Sarfvikin Viheriö Kirkkonummi

Sarvvikintie 7 02390 SARVVIK

Kotiovelta luontoon.

Sarvvik on viihtyisä asuinalue, jossa luonto on läsnä. Meren, metsän ja golfkentän läheisyys tarjoavat rentouttavan ja rauhallisen ympäristön liikkua ja ulkoilla. Voit nauttia asioista, joita et kaupungissa tavoita. Seuraa vuodenaikojen vaihtelua ja irrottaudu arjesta luonnon tarjoamien harrastusten kuten kalastuksen, sienestyksen ja marjastuksen parissa.

ALUEEN HISTORIA

Sarvvik on alue, jolla on muinaisiin aikoihin ulottuva historia aina pronssikautisesta hautaröykkiöstä  sotilaallisiin raunioihin.

Vanhat, kasvillisuuden jo osin peittämät bunkkerit ja linnoitusten rauniot ovat muistoja niin kutsutusta Porkkalan vuokra-ajasta, jolloin suuri osa Kirkkonummea oli Neuvostoliiton merisotilaallisena tukikohtana. Alueelta on löytynyt myös merkkejä muinaishistoriasta, sillä Sarvvikin kalliolla sijaitsee pronssikautinen hautarykelmä. 

Alueella on vietetty pääkaupungin rannikkoalueille tunnusomaista kartanoelämää menneinä vuosikymmeninä. Kartanoajalta on jäänyt jäljelle Sarfvikin kartanon päärakennus, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla. 

Sarvvikin aluetta on kutsuttu sekä nimellä Sarfvik että Sarvvik. Nykyään virallisesti käytössä on Sarvvik, mutta Sarfvik-nimeä esiintyy yhä mm. alueen palveluiden nimissä. 

SIJAINTI JA PALVELUT

Sarvvik sijaitsee Espoonlahden länsipuolella, Sarfvikin golfkentän ja Jorvaksentien läheisyydessä. Uudesta Sarvvikista on vain puolen tunnin matka Helsinkiin, ja esimerkiksi Ison Omenan kauppakeskus on 15 minuutin ajomatkan päässä. Päivittäispalvelut löytyvät läheisestä Kivenlahdesta – sinne pääsee kätevästi erillistä siltaa pitkin.

Tulevaisuudessa alueen kulkuyhteydet monipuolistuvat entisestään, kun länsimetro alustavan arvion mukaan vuonna 2023 ulottuu Kivenlahteen. Koska Sarvvikin erottaa Espoosta vain kapea merenlahti, matka Sarfvikin Kaaresta metrolle on lyhyt, vain kaksi kilometriä.

Lapsiperheiden iloksi päiväkoti sijaitsee aivan Sarfvikin Viheriön nurkilla. Läheltä löytyy myös Finnträskin järvi, jonka rannalla on viihtyisä hiekkapohjainen uimaranta.