Asunto Oy Kangasalan Lamminrahkan Lumo

Rissonkatu 76 36100 KANGASALAN ASEMANSEUTU

Vihreiden valintojen Lumo

Ekologisten valintojen tekeminen on nyt kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Hartela haluaa osallistua näiden valintojen tekemiseen. Lamminrahkan Lumosta löytyykin useita ratkaisuja, jotka tukevat ekologista asumista. Alue ja taloyhtiö antavat hyvät mahdollisuudet myös omien ekologisten valintojen tekemiseen.

Hiilijalanjälki huomioidaan jo rakennusvaiheessa

Energiankulutus on merkittävä osa rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutuksista. Rakentamisen aikaista hiilijalanjälkeä hillitään muun muassa kierrättämällä rakennusjätteet tehokkaasti ja vähentämällä materiaalihukkaa. Lumon työmaalla käytetään vain uusiutuvaa, sertifioitua vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Hartela tekee vihreän sähkösopimuksen myös kiinteistösähköstä.

Kestäviä ratkaisuja liikkumiseen

Lamminrahkan Lumossa on toimivat julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet myös ilman omaa autoa.  Kevyen liikenteen väylät kulkevat niin Kangasalalle kuin Tampereelle ja peruspalvelut löytyvät vain lyhyen matkan päästä kotoa. Lumon asukkaiden käytössä on korttelitalo, jossa on myös verstas polkupyörän huoltamiseen. Julkinen liikenne kulkee jo nyt ja se täydentyy aivan lähivuosina uusilla linjoilla ja pysäkeillä lähellä Lumon kotia.