Ainola, Järvenpää

Ainolan kehittyvä aluekeskus

 

Järvenpään eteläinen osa kehittyy merkittävästi tulevina vuosina. Junarata tarjoaa hyvät liikenneyhteydet ja aseman ympärille rakentuu uusi, kaupunkikuvaltaan laadukas Ainolan aluekeskus.

Uudesta Ainolan aluekeskuksesta tulee lähipalveluiltaan kattava, kerrostalovaltainen kokonaisuus, mutta alueelle rakennetaan myös rivi- ja omakotitaloja. Asunto Oy Järvenpään Ainolan Auran kerrostalokohde sijaitsee aluekeskuksen pohjoisessa kulmauksessa Aino ja Jean Sibeliuksen kotihuvilan kulttuurimaisemissa.

Koteja uudelle Ainolan alueelle on rakentumassa noin 550-600 eli noin 1000-1200 asukkaalle. Alueen rakentuminen on käynnistynyt 2022 ja koko aluekeskuksen rakentumisen on arvioitu kestävän 2020-luvun loppuun saakka.

 

Vehreää viihtyisyyttä ja vireää kulttuuria


Sibeliuksen kansallisromanttinen kulttuuriperintö näkyy Ainolan alueella kahdella viihtyisyyttä korostavalla tavalla: kulttuurina ja vehreytenä.

 

Alueen teemana on luonnollisesti musiikki, mikä toteutuu taideteoksina ja yhteisöllisinä tapahtumina useilla alueelle toteutettavilla viihtyisillä aukioilla. Aukioiden ohella alueen asukkaiden kohtaamispaikkoina ja kaupunkitapahtumien näyttämöinä tulevat toimimaan vehreät puistot.

 

Puistoalueiden ensisijainen tehtävä on kuitenkin tarjota arjen rauhoittumismahdollisuuksia ja yhteys lähiluontoon. Esimerkiksi aivan Ainolan Auran vieressä sijaitsevaan Valse tristen puistoon on tarkoitus jättää luonnontilainen metsäalue.

Palvelut

 

Tällä hetkellä lähin kauppa sijaitsee noin kilometrin päässä Kyrölässä, kattavammat palvelut Järvenpään keskustassa. Tulevaisuudessa palvelut tulevat löytymään Ainolan aseman ympäristöstä, josta tulee muodostumaan ns. Järvenpään toinen keskusta, kun Ainolan aluekeskus valmistuu lähipalveluineen.

 

Lapsiperheiden arkea sujuvoittaa alueella jo sijaitseva päiväkoti. Kyrölästä löytyy lähin alakoulu ja Järvenpään keskustasta yläkoulu sekä lukio.

 

Ainolan liikenneyhteydet ovat musiikkia korville

 

Järvenpään Ainolassa liikkumisen helppous on musiikkia korville. Alueen keskiössä on Ainolan juna-asema, joka siirtyy nykyiseltä paikaltaan 500 metriä etelään aivan uusien asuinkortteleiden tuntumaan. Uuden seisakkeen itäpuolen on arvioitu valmistuvan vuonna 2024 ja länsipuolen vuosien 2025/2026 aikana.

 

Asunto Oy Järvenpään Ainolan Aurasta kävelee juna-asemalla viidessä minuutissa. Ainolan asemalta hurauttaa junalla Järvenpään keskustaan muutamassa minuutissa, eikä Helsingin keskustaankaan kestä kuin 35 minuuttia. Jos omaa autoa haluaa käyttää, Järvenpään keskustan saavuttaa 7 minuutissa.

 

Ainolan aluekeskuksessa panostetaan myös kevyen liikenteen väyliin, joita pitkin asukkaiden on helppoa ja turvallista liikkua paikasta toiseen jalkaisin tai polkupyörällä. Pyöräilijöille on suunnitteilla mm. omia kaksisuuntaisia väyliä.

 

Asunnot Järvenpään Ainolassa

 

Asunto Oy Järvenpään Ainolan Aura on viehättävä, osittain puuverhoiltu kahden rapun kerrostalo kokonaisuus, jossa on yhteensä 48 kotia. Asuntokoot vaihtelevat 28,0 neliön yksiöistä 91,5 neliön perheasuntoihin ja valittavana löytyy pohjaratkaisuja moniin eri tarpeisiin. On esimerkiksi kompakteja yksiöitä ranskalaisella parvekkeilla, kaksi 1.kerroksen asuntoa isoilla koko asunnon levyisillä terasseilla sekä kolmioita saunalla tai ilman. Autopaikat tulevat sijoittumaan Ainolan Auran tien toiselle puolelle rakentuvaan pysäköintirakennukseen.

 

Asunto Oy Järvenpään Ainolan Auran kodit ovat varattavissa.

Luonnoskuva ilmasta Järvenpään kehittyvästä Ainolan alueesta

Luonnoskuva Järvenpään Ainolan alueen kehittymisestä

Kolme syytä muuttaa Järvenpään Ainolaan

UUSI KEHITTYVÄ ALUE ASUNTOINEEN JA PALVELUINEEN

TUUSULAJÄRVEN HARRASTUSMAHDOLLISUUDET KÄVELYMATKAN PÄÄSSÄ

JUNA-ASEMA VIERESSÄ MAHDOLLISTAA SUJUVAN LIIKKUMISEN PAIKASTA TOISEEN

Kohde kartalla

 

Kuvat ja videot

 

Valokuva ilmasta Ainolan nurmesta Ainolan nurmi
Valokuva Järvenpään Ainolan juna-asemasta Ainolan juna-asema
Valokuva Järvenpään Ainolan liityntäpysäköinnistä Ainolan tuleva juna-asema siirtyy Ainolan pysäköintialueen viereen
Valokuva Järvenpään Kyrölän K-Marketista Lähikauppa Kyrölän K-market noin 1 km päässä
Valokuva Open Padel Järvenpään kentistä Open Padel Järvenpään kentät naapurissa
Ilmakuva Kyrölän alakoulusta Kyrölän alakoulu n. 1 km päässä
Valokuva Pilkkeen päiväkodista Lähin päiväkoti Pilke 350m päässä
Valokuva Aino Areenasta Tapahtumapaikka Aino Areena sijaitsee n. 1 km päässä
Valokuva Ainolan vanhasta rakennuksesta Museo Ainola sijaitsee reilun kilometrin päässä
Valokuva ilmasta Tuusulanjärven rannalta Tuusulanjärven rantaan vajaa 2 kilometriä

KATSO KAIKKI KUVAT

Ota meihin yhteyttä

Löydä kotisi

VARATTAVISSA
Asunto Oy Järvenpään Ainolan Aura

Uusimaa

Asunto Oy Järvenpään Ainolan Aura

Arvioitu valmistuminen 6/2024

48 asuntoa

1-4 huonetta

28,0-91,5 m2

Tutustu

Sivuilla esitetyt visualisointikuvat ovat luonnoskuvia kohteista, eivät kuvauksia yksityiskohdista tai väreistä.

Visualiointikuvissa voi esiintyä myös lisähintaisina muutostöinä tilattavia materiaaleja.