Asunto Oy Larun Portti Helsinki

Lauttasaarentie 1 00200 HELSINKI

Lauttasaari

Vuonna 1935 rakennetun Lauttasaaren sillan päähän on noussut uusi maamerkki, kun Hartelan rakentama Asunto Oy Larun Portti Helsinki on valmistunut vanhan Teoston tontille. Siellä asut meren äärellä lähellä luontoa, vain muutaman minuutin matkan päässä kaupungin valoista. Ne muuten näyttävät upeilta Lauttasaaresta katsottuina.

Merellinen Lauttasaari on vähän kuin oma kylänsä tai pikkukaupunkinsa pääkaupungin kainalossa. Vuoteen 1935 asti herrasväen huvilasaaresta pääsi kaupunkiin vain meritietä Drumsö-lautalla. Sille myytiin lippuja pienestä kahvila Mutterista, joka toimii edelleen Larun Portin naapurissa.

Hiukan erillään muusta Helsingistä Lauttasaarelle on kehittynyt omintakeinen paikallisidentiteetti, jonka tunnistaa tänäkin päivänä. Lauttasaareen kotiutuneet ovat uskollisia kotikaupunginosalleen, ja usein lauttasaarelaisuus jopa periytyy sukupolvelta toiselle. Saarelaisten yhteisöllisyydestä kertovat mm. kaupunkiviljelylle omistettu SAARiPuutarha sekä talkoilla rakennettu SAARiLaituri. Lauttasaaressa järjestetään joka kevät myös Suomen suurimmat kylätalkoot, joissa laitetaan saarta kuntoon koko kylän voimin.

Lauttasaaressa asut lähellä merta ja luontoa, mutta myös palveluja. Lauttasaaren ostoskeskus käy läpi perusteellisen muodonmuutoksen karusta 1970-luvun ostarista moderniksi liikekeskukseksi. Toisaalta, myös ydinkeskusta tulee lähemmäksi, kun Länsimetro saapuu Lauttasaareen.

Talo meren rannalla

Asunto Oy Larun Portti Helsinki on rakennettu näköalapaikalle Lauttasaaren sillan kupeeseen. Talon oivaltavan arkkitehtuurin ansiosta lähes kaikista asunnoista on näkymät joko Lauttasaarenselälle tai Seurasaarenselälle. Merinäkymät on myös taloyhtiön isolta terassilta, joka sijoittuu meren puolelle.

Larun Portin ja meren välistä kulkee noin kymmenen kilometrin ulkoilureitti, joka kiertää rantoja pitkin koko saaren.

Palvelut

Lauttasaari on noin 20.000 asukkaan kaupunginosa, jonka omat palvelut vastaavat hyvinkin pikkukaupungin tarjontaa. Tulevaisuudessa vanhan ostoskeskuksen paikalle valmistuva moderni liikekeskus parantaa saaren palveluja entisestään. Lauttasaaressa voi myös harrastaa monenlaista. Lenkkeilyyn ja ulkoiluun on upeat merelliset maastot. Saarella on kaksi uimarantaa, joista toinen on ihan Larun Portin vieressä. Ohjattuja harrastuksia on musiikista ja sirkuksesta palloilulajeihin, voimisteluun ja partioon.

Koulut ja tarhat

Lauttasaaressa kelpaa kasvaa ja kasvattaa. Saarella on lähes parikymmentä päiväkotia, joista neljä on yksityistä. Päivähoitoa saa neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Ruotsinkielistä kielikylpyä suomenkielisille lapsille tarjoavat yksityinen Bamses Språkbad sekä Helsingin kaupungin Språkbadet Sälen.

Alakouluja Lauttasaaressa on useita, kielinä suomi tai ruotsi. Yläaste ja lukio löytyvät Lauttasaaren yhteiskoulusta.

Liikenneyhteydet

Lauttasaaresta on muutama kilometri Helsingin ydinkeskustaan –bussimatka Kampin asemalle kestää keskimäärin kymmenen minuuttia. Saarta liikennöivät linjat 20, 21v, 65A, 66A sekä T-kirjaimella merkityt bussit, jotka kulkevat Lauttasaaren kautta Espooseen.

Lauttasaaren saavutettavuus paranee kertaheitolla, kun Länsimetron linja avataan. Lauttasaaren metroasema toimii uuden ostoskeskuksen yhteydessä. Larun Portista tulevalle metroasemalle on matkaa alle kilometri, ja asemalle tulee reilusti pysäköintipaikkoja liityntäliikenteelle.