Asunto Oy Jätkäsaaren Potkuri Helsinki

Bermudankatu 5 00220 HELSINKI

Jätkäsaaressa ei asuta. Siellä eletään.

Jätkäsaaren Potkuri on osa parhaillaan rakentuvaa Hartelan Kolmiokorttelia ja sijaitsee Bermudankolmio-aukion ja Saukonkanavan vieressä. Lähelle valmistuu lähivuosina vehreä Poseidoninpuisto sekä ulkoilureitti kiertämään rantoja. Jätkäsaaren Potkurista on merenrantaan ja venelaitureille lyhyt kävelymatka. Lähellä ovat myös Jätkäsaaren lukuisat palvelut ja kivijalkaliikkeet.

Talo sijaitsee uudella Saukonlaiturin alueella. Saukonlaiturin alue on saanut nimensä vanhasta hiililaiturista. Alueelle suunnitellaan venepaikkoja asukkaille ja viehättäviä rantareittejä. Ikkunoista avautuvat näkymät asunnosta riippuen joko eurooppalaista tunnelmaa henkivälle Saukonkanavalle, avaruutta kaupunkikuvaan tuovalle Bermudankolmio-aukiolle tai yhteisölliselle sisäpihalle.

ASUNNOT

Jätkäsaaren Potkurista löytyy asuntoja eri elämäntilanteisiin aina yksiöistä neliöihin. Oleskelutilaa on mukavasti, sillä asunnoissa on yhdistetty avokeittiö osaksi olohuonetta. Kaikissa asunnoissa on joko ranskalainen parveke, parveke tai terassi. Miellyttävä lattialämmitys lisää asumismukavuutta ja helpottaa kivasti sisustamista.

YHTEISTILAT

Asukkaiden käytössä on runsaasti yhteisiä tiloja huviin ja hyötyyn. Talosta löytyy pesutupa sekä kuivaushuone ja talosauna, josta pääsee vilvoittelemaan yhteispihan terassille. Ensimmäiseen kerrokseen on suunniteltu asukkaiden käyttöön monitoimitila, jonka tarkemman käyttötarkoituksen tulevat asukkaat saavat rakennusvaiheessa päättää.

Erilliseen palvelueteiseen tulee Postin Smart-Post -lokerikkopalvelu asukkaiden arkea helpottamaan. Talossa on kolme hissiä sekä kolme porraskäytävää.

YHTEISPIHA

Rakennuksen korttelipiha on toiminnallinen ja hyvin valaistu vihreä yhteispiha, jossa lapsilla on mukavaa ja turvallista leikkiä ja aikuiset voivat kuntoilla tai rentoutua. Pihalle istutetaan puita ja muuta kasvillisuutta lisäämään viihtyisyyttä ja vähentämään tuulisuutta.

AUTOPAIKAT

Asukkaiden autopaikat 42 kpl tullaan sijoittamaan Saukonlaiturin pysäköintilaitokseen, joka sijaitsee viereisessä korttelissa osoitteessa Bahamankatu 3, 00220 Helsinki. Autopaikat jäävät asunto-osakeyhtiön hallintaan, ja niitä vuokrataan yhtiön asukkaille. Paikat ovat nimeämättömiä. 

Pysäköintilaitos on kylmä, mutta autopaikat ovat pääosin katettuja lukuun ottamatta laitoksen ylintä kerrosta. Kaikki autopaikat varustetaan sähköpistokkeilla. Osa paikoista varustetaan sähköauton latauspisteillä. Pysäköintilaitokseen toteutetaan myös mopo- ja moottoripyörä- sekä liikuntaesteisten paikkoja. 

Saukonlaiturin pysäköintilaitoksen rakentaminen on aloitettu. Tavoitteena on, että pysäköintilaitos otetaan käyttöön kesällä 2020.

Kuva: Saukonlaiturin pysäköintilaitos / Arkkitehtitoimisto ALA