Asunto Oy Jätkäsaaren Potkuri Helsinki

Bermudankatu 5 00220 HELSINKI

Naapurusto

KOULUT JA PÄIVÄKODIT

Jätkäsaaren peruskoulu valmistuu elokuussa 2019 liikuntapuiston ja Bunkkerin läheisyyteen. Useat päiväkodit ovat jo aloittaneet toimintansa.  

Alueelle rakennetaan myös kaksi korttelitaloa, joista ensimmäinen on jo valmis. Talossa toimivat sekä päiväkoti että peruskoulun luokat 1-2 koulurakennuksen valmistumiseen saakka. Toista korttelitaloa kaavaillaan Melkinlaiturin alueelle.

KIRJASTO JA INFOKESKUS

Jätkäsaaren kirjasto ja infokeskus tarjoavat kirjastopalveluita sekä tietoa alueen rakentumisesta. Infokeskuksessa voi tutustua rakentamiseen ja suunnitelmiin pienoismallien, näyttelyn ja karttojen avulla. Kirjaston aineisto painottuu lasten kirjallisuuteen, mutta myös aikuisille on oma valikoimansa. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja esimerkiksi satutunteja lapsille.

Kirjasto ja infokeskus sijaitsevat entisessä Huutokonttorissa. Nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin satamatyöläiset tulivat aamuisin ilmoittautumaan laivalastien purkutöihin. Arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1937.

RÖÖRI

Jätkäsaaren jätehuollon tarpeisiin on luotu innovatiivinen Rööri – aivan uudenlainen jätteiden putkikeräysjärjestelmä. Röörin keräyspisteet sijaitsevat joko talojen pihoilla tai rappukäytävissä. Asukkaat lajittelevat jätteet itse keräyspisteisiin, jotka tyhjentävät itsensä automaattisesti. Jätteet kulkevat putkistoa pitkin keräysasemalle jätekontteihin, jotka kuljetetaan jatkokäsittelyyn.

Helppo, äänetön ja turvallinen Rööri on merkittävä lisä asumismukavuuteen: roskakatokset pihapiirissä ja jäteautoliikenne talojen läheisyydessä ovat Jätkäsaaren osalta mennyttä maailmaa.

HYVÄNTOIVONPUISTO – JÄTKÄSAAREN VIHREÄ SYDÄN

Jätkäsaaren suuri vehreä sydän, Hyväntoivonpuisto, on Jätkäsaaren viihtyisin paikka kaikenlaiseen vapaa-ajan viettoon ja rentoutumiseen. Lukuisten lasten leikkipaikkojen lisäksi puistosta löytyy aidattu liikuntakenttä. Eteläosaan tulee myös asukaspuisto, uimapaikka ja lähiliikuntapaikka.

Puiston suunnittelussa maisemaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Loivasti kumpuilevan puiston lähtökohtana ovat olleet miellyttävät näkymät ja niistä muodostuva harmoninen kokonaisuus puineen ja pensaineen. Puisto on suunniteltu kestämään aikaa, asukkaiden mielipiteitä ja toiveita kuunnellen.

ORANSSI SILTA

Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoon on noussut uusi, oranssi, noin 50 metriä pitkä ja 10 metriä leveä kevyen liikenteen silta, joka ylittää Välimerenkadun. Silta tuo lisää turvallisuutta jalankulkijoille, pyöräilijöille ja erityisesti koululaisille, jotka joutuvat päivittäin kulkemaan tiiviisti liikennöidyn Välimerenkadun yli.

BUNKKERI

Jätkäsaaren ikoninen, vuonna 1972 valmistunut Bunkkeri-rakennus on aiemmin toiminut sataman varastona. Bunkkeri herätetään uudelleen henkiin muuttamalla asunnoiksi ja helsinkiläisille avoimiksi liikuntatiloiksi uimahalleineen ja sisäpelikenttineen. Samaan kortteliin valmistuvat lisäksi koulu ja päiväkoti puistoalueineen.

CLARION HOTEL HELSINKI

Clarion Hotel Helsingin kaksi hotellitornia ja vanhaan makasiiniin rakennettu tapahtumakeskus tuovat Jätkäsaareen ja koko Helsinkiin näyttävää urbaania tunnelmaa. Hotellissa on 16 kerrosta, 425 huonetta, lukuisia kokous-, tapahtuma- ja ravintolatiloja, joista mm. hotellin katolla sijaitseva baari on avoinna kaikille.

SATAMA – LÄNSITERMINAALI

Länsiterminaali 1 sijaitsee Tyynenmerenkatu 8:ssa ja on osa Länsisataman satama-aluetta. Terminaalista liikennöi Tallinkin M/S Silja Europa ja St. Peter Linen M/S Princess Anastasia. Länsiterminaali 1:een kulkevat raitiovaunulinjat 6T ja 7, jotka ajavat Helsingin päärautatieaseman kautta.

Länsiterminaali 2 valmistui Länsisataman päätyyn keväällä 2017. Terminaalista 2:sta liikennöi Tallinkin M/S Star ja M/S Megastar sekä Eckerö Linen M/S Finlandia. Terminaaliin pääsee ratikalla 6T ja 7 aivan oven eteen.

VENELAITURIT

Helsingissä on useita kymmeniä venesatamia ja yhteensä noin 12 000 venepaikkaa. Kolmannes kaupungin venepaikoista vuokrataan suoraan veneilijöille. Loput paikat on vuokrattu venekerhoille ja pursiseuroille, jotka vuokraavat niitä edelleen jäsenilleen. Jätkäsaaressa veneilijöitä palvelee Saukonpaaden venesatama, osoitteessa Saukonpaadenranta 7.