Asunto Oy Jätkäsaaren Pollari Helsinki

Bermudankatu 1 00220 HELSINKI

Näkymä Bermudankolmiolta

Näkymä sisäpihalta

Enemmän kuin koti korkealla

Jätkäsaaren Pollari on osa Hartelan Kolmiokorttelin kolmen rakennuksen kokonaisuutta, joka sijaitsee Bermudankolmio-aukion ja Saukonkanavan vieressä. Keväällä 2017 arkkitehtikilpailun voittanut 16-kerroksinen Pollari tulee olemaan koko korttelin korkein rakennus.

Lähelle valmistuu lähivuosina vehreä Poseidoninpuisto sekä ulkoilureitti kiertämään rantoja. Jätkäsaaren Pollarista on merenrantaan ja venelaitureille lyhyt kävelymatka. Lähellä ovat myös Jätkäsaaren lukuisat palvelut ja kivijalkaliikkeet.

Arkkitehtuuri

Rakennuksen muoto viuhkamaisine parvekkeineen mahdollistaa merinäkymät ja edulliset ilmansuunnat asukkaille mahdollisimman tasapuolisesti. Talolta avautuu näkymät Saukonkanavalle sekä Karibianrannan suuntaan, ja vapaana vellova avomeri on esteettömästi näkyvissä talon ylemmistä kerroksista.

Jätkäsaaren Pollarin vaalea ja kuulas ulkokuori erottuu edukseen alueen tummista rakennuksista. Talon parvekkeisiin on suunniteltu rento pitsiteema, joka parantaa myös turvallisuuden tunnetta korkeassa rakennuksessa, koska kaiteissa on näin myös umpiosia, ei ainoastaan lasia.

Jätkäsaaren Pollari on nimensä mukaisesti alueen ”kiinnitystolppa” ja näyttävä maamerkki keskeisellä paikalla kehittyvää merellistä kaupunginosaa.

Asunto Oy Jätkäsaaren Pollari Helsingin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto HMV Oy.

Yhteistilat

Asukkaiden käytössä on runsaasti yhteisiä tiloja huviin ja hyötyyn. Talosta löytyvät pesula ja kuivaushuone sekä kaksi talosaunaa, joista toisessa pääsee vilvoittelemaan upealla kattoterassilla. Ensimmäisessä kerroksessa on uudenlainen monitoimitila, joka sopii monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin. Tilaan toteutetaan mm. vierashuone, johon asukkaat voivat majoittaa vieraitaan sekä keittiö, joka mahdollistaa vaikka juhlien järjestämisen. Erilliseen palvelueteiseen tulee Postin SmartPost -lokerikkopalvelu arkea helpottamaan.

Smartpost

Smartpost on joka taloyhtiön onnellisuuden lisääjä. Se lopettaa asukkaiden elämästä asioilla juoksemisen. Siihen voi tilata ja palauttaa verkko-ostokset, jättää pesulaan menevän pyykkipussiin, suutarille kengät tai vaikka korjaukseen menevän kännykän. Sinne voi vastaanottaa jopa ruokalähetyksiä, kun itse on muualla. Smartpostin käyttäjä saa keskittyä olennaiseen; olemisen sietämättömään keveyteen.

YHTEISPIHA

Rakennuksen korttelipiha on toiminnallinen ja hyvin valaistu vihreä yhteispiha, jossa lapsilla on mukavaa ja turvallista leikkiä ja aikuisten kuntoilla tai rentoutua. Pihalle istutetaan puita ja muuta kasvillisuutta lisäämään viihtyisyyttä ja vähentämään tuulisuutta.

AUTOPAIKAT

Asukkaiden autopaikat 58 kpl tullaan sijoittamaan Saukonlaiturin pysäköintilaitokseen, joka sijaitsee viereisessä korttelissa osoitteessa Bahamankatu 3, 00220 Helsinki. Autopaikat jäävät asunto-osakeyhtiön hallintaan, ja niitä vuokrataan yhtiön asukkaille. Paikat ovat nimeämättömiä. 

Pysäköintilaitos on kylmä, mutta autopaikat ovat pääosin katettuja lukuun ottamatta laitoksen ylintä kerrosta. Kaikki autopaikat varustetaan sähköpistokkeilla. Osa paikoista varustetaan sähköauton latauspisteillä. Pysäköintilaitokseen toteutetaan myös mopo- ja moottoripyörä- sekä liikuntaesteisten paikkoja. 

Saukonlaiturin pysäköintilaitoksen rakentaminen on aloitettu. Tavoitteena on, että pysäköintilaitos otetaan käyttöön kesällä 2020.

Kuva: Saukonlaiturin pysäköintilaitos / Arkkitehtitoimisto ALA