Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pooki

Priki Johannan kuja 3 00540 HELSINKI


Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Pooki

Asunnot 

Hartela rakentaa Sompasaareen kaksi taloyhtiötä, joista ensimmäinen on 12-kerroksinen tornitalo korttelin lounaiskulmaan. Taloyhtiö Sompasaaren Pooki on myyntivaiheessa ja rakentaminen alkanut marraskuussa 2017. 

Tornitalon huoneistot vaihtelevat 21 m2:n yksiöistä yli 100 m2:n läpi talon ulottuviin perheasuntoihin. Ne avautuvat korttelin ulkosivuille ja tarjoavat vaihtoehtoja elämäntilanteiden ja asumistarpeiden mukaan. Arkkitehtuurissa on panostettu paljon oleskelutiloihin ja keittiöihin. Myös lasitetut parvekkeet ovat mukavan tilavia, ja näkymät asunnoista ovat pääsääntöisesti merellisiä tai puistomaisia.

Tornitalon 10. ja 11. kerroksen reilu huonekorkeus mahdollistaa nukkumaparven rakentamisen. Näin syntyvät miniloftit tarjoavat neliöihinsä nähden runsaasti käyttömukavuutta sekä komeat näkymät, mm. Loviseholmin puistoon ja sen yli, aina kantakaupunkiin saakka.

Pihapiiri

Korttelin pihapiiri toteutetaan maisema-arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti vehreäksi ja toiminnalliseksi. Suunnitelman kantavana teemana on sopivasti merenranta, jota pihan kasvillisuus ja materiaalit korostavat. Pihapiiriin on tulossa mm. erilaisia heiniä ja tyrnipensaita, samoin puupintoja, noppakiviä sekä corten-terästä, joka muistuttaa veneistä ja laitureista.

Yhteispihan toiminnallinen keskittymä on ”toimintoluoto”, jolle sijoitetaan leikki- ja kuntoiluvälineitä sekä temppuiluun sopivia maakiviä. Pihalla on myös kalusteita oleskelua varten. Sompasaaren korttelipihat ovat asukkaiden yhteisiä - voit valita oleskelupaikkasi tilanteen tai tunnelman mukaan.

Liikkuminen

Suosittu julkisen liikenteen yhteys on metro ja sitä tulee täydentämään liityntäliikenne. Redistä tulee joukkoliikenteen vaihtopaikka. Ensi vuosikymmenellä Kalasataman eteläosissa kulkee raitiovaunureitti Hakaniemen kautta keskustaan ja Korkeasaaren kautta Laajasaloon Kruunusiltoja pitkin. Myös muita reittejä suunnitellaan. Kaupunkipyöräasemia alueella on useita.

Asukaspysäköinti hoituu kätevästi korttelin yhteisessä pysäköintihallissa. Sompasaaren Pookille varataan pysäköintiyhtiöstä 20 paikkaa. Pysäköintiyhtiöön tulee runsaasti sähköautonlatauspaikkoja sekä myös sähköautoja yhtiön käyttöön. Ulkoiluvälinevarastoissa on reilusti fillaripaikkoja, mikä suosii urbaania ja ekologista elämäntapaa.

Havainnekuva taloyhtiön saunaosaston terassilta.